sobota 7. listopadu 2015

lindner

a.welt.de/politik/deutschland/article148544516/Angela-Merkel-hat-Chaos-angerichtet

  Merkel způsobila chaos

V hovoru s redaktorem listu die Welt se šéf FDP Lindner vyjádřil velmi kriticky o politice Merkelové. V tomto volebním období se Svobodní nedostali do Bundestagu, v minulém volebním období tvořili s Merkelovou koalici a aplaudovali její perverzní politice, kterou nyní kritizují. Lindner se vyjádřil, že Merkelová jedná emotivně, pod vlivem okolností, např. při zastavení německého atomového energetického programu, tak nyní, kdy vzbudila dojem, že může přijít kdo chce, říká Lindner. Zatím nenaznačuje, kdo tuto ženštinu vůbec řídí. Zajímavé je, že tato fakta nepostřehl již před měsícem, kdy jeho strana byla na straně zrůdné imigrační politiky Merkel-Gabriel. Jeho strana a on sám se podíleli na neférových atacích proti Alternative fuer Deutschland a proti demonstrantům Pegidy.
  A jak by imigrační vlnu zastavil, tento jeden z dalších, pravděpodobně opět neúspěšných vůdců FDP: "Prosím, lidé nedávejte se na cestu, též se musí změnit přistěhovalecký zákon". S takovými tlachy  si určitě Lindner získá voliče i sympatie německé populace. Dál se chce jeho strana soustředit na digitalizaci a občanská práva, svolává na tuto neděli do Berlína kongres s touto tématikou, asi bude mít smůlu, s velkou pravděpodobností budou v kongresové hale hausovat trpící z válek.
   Lindner se domnívá, že by Německo mělo mít jiného vůdce než je Merkelová, ve vteřině se prý rozhodne, a pak dlouhé roky se to musí napravovat. Asi to ví, čtyři roky ji v jejích nesmyslech lidé z jeho strany vydatně asistovali. A jaký jiný vůdce, Seehofer? ptá se žurnalista. Ne, ne, raději Helmuth Schmidt, musí to být srdce i mozek dohromady, vyplodí bos partaje svobodných. Schmidt, mediálně uhlazovaný tlachal, kterého po zásluze bývalý předseda FDP Genscher poslal do předčasného důchodu, toho si asi Lindner nevšiml. Seehofera nechce, toho německá  perverzní média nenávidí a možná by se sám dostal do špatného světla. Lindner horuje pro občanská práva v situaci, kdy muslim nepodá ruku reportérce, protože je žena. Lindner zapomněl, že svoboda i stát mají svoje hranice, svoboda znamená zákon a bezpečnost a k ohlídání hranice a bezpečnosti je armáda a ta je oprávněná použít všech prostředků. To Lindner neřekne, úžasná německá média by ho vydávala za nacistu, raději tedy občanská práva spojená s digitalizací.
   Některé jeho úvahy stojí přesto za povšimnutí. V Německu panuje konjunktura dobrých motivů, hrozný nedostatek realismu a rozumné strategie. 10000 imigrantů denně a pod rukama nám mizí budoucnost a možnost rozhodovat o vlasním osudu. Náš hodnotový systém je v defenzívě. 

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

ano, souhlas