čtvrtek 1. října 2015

louvre

a.ilfoglio.it/chiesa/2015/09/25/dopo-palmira-vogliono-il-louvre-parla-boulad-il-gesuita-che-suona-la-sveglia-alloccidente-morente___1-v-133119-rubriche_c304

  Na řadě je Louvre..

   Každých pět minut je zabit někde ve světě jeden křesťan pro svoji víru, říká v italském il Foglio egyptský teolog Henri Boulard, viceprezident Caritasu.
  Je to tragické a hrozné, ale na druhé straně mě to naplňuje radostí, že ve světě ještě existují lidé, kteří jsou schopni umřít pro Kristovo poselství, že existuje něco jiného než konzumní a vlastnímu trávení propadlá Evropa. 
  Podle teologa, který vychází z vlastních zkušeností a ze zpráv Christian Freedom International, je ve světě 20 milionů křesťanů pronásledovaných pro svoji víru. Evropa má krev na svých rukách za to, co se děje s křesťany na Blízkém východě. Evropské ignorování křesťanů na Blízkém východě svědčí o morální a spirituální krizi v Evropě, které  dovedlo Evropu k negování vlastních principů a hodnot.
   Epicentrem pronásledování křesťanů je Irák a Sýrie, kde se křesťanské chrámy proměnily v mučírny, v 20. a 21. století bylo umučeno víc křesťanů než v předchozích stoletích.
  Teologův dědeček Henri Boulard uprchl v 1860 z Damašku, kde byly zmasakrovány desetitisíce křesťanů. Teolog se narodil v Alexandrii 1931, je syrsko-italského původu, studoval teologii a filozofií  v Libanonu a ve Francii, psychologii v USA.  Je autorem 30 knih přeložených do spousty jazyků.
  Podle teologa, Evropané, kteří mlčí k mučení křesťanů, jsou křesťanofoby. Americké ministerstvo zahraničí vědomě odmítá zveřejňovat informace o pronásledování křesťanů,  americký Institut on Religion & Democracy kritizuje počínání vlády, podle institutu z politických důvodů vláda zamlčuje cílený teror proti křesťanům. V Anglii se děje totéž. Bývalý arcibiskup z Canteburry, Lord Carey požádal ministerského předsedu Camerona, aby křesťanům byl přednostně udělován politický azyl, arcibiskup to odůvodnil masakry a zotročováním  syrských a iráckých křesťanů. Ve Francii přímo existují direktivy vlády ignorovat problém blízkovýchodních křesťanů.
 Zradila  sebe, Evropa neguje svoji podstatu. Západ ztratil to, co mu umožňovalo být motorem civilizace, humanismu, kultury a morálních hodnot. To podstatné, co dělalo ze západní civilizace maják pro ostatní svět, co zrodilo renesanci, Deklaraci lidských práv, Michelangela, Pascala a Beethovena, pomalu to vše umírá před našima očima.
 Jak se dá vysvětlit evropská slepota k islámu. Evropa a stejně tak vatikánská katolická politika neví nic o islámu. Existují umírnění muslimové, ale umírněný islám neexistuje, to je utopie, zbožné přání, je to spíš projekce evropských snů a přání. Jakákoliv reforma islámu není možná, tisíc let historie tohoto náboženství to dokazuje.  Máme přátelské vazby s muslimy, na katolických  školách v Egyptě studuje 50% muslimů, většina pacientů našich nemocnic jsou muslimové, říká teolog. Většina muslimů odmítá radikální islám, ale nakonec právě extrémisté mají vždy poslední slovo. Islám zničil Palmyru a míří na Louvre, celá Evropa má být islamizována.
 Henri Boulard kritizuje též katolickou církev. Papež František říká, že správná interpretace islámu nemá nic do činění s násilím, ale v Koránu se přikazuje násilí proti nevěřícím. Západní politická korektnost zastírá pravdu, v médiích se informace filtruje. Evropa riskuje, že se promění v islámskou civilizaci. Stupidní Evropa prodá svoji duši i ďáblu. /spíš asi myslí Evropská unie, Juncker, Merkel, Holland a spol./
  Teolog je pesimista, už je pozdě, Západ se zhroutí jako v minulosti i jiná impéria, jeden den se ta úžasná architektura Západu zbortí....

Žádné komentáře: