sobota 17. října 2015

illner

http://www.faz.net/aktuell/feuilleton/medien/tv-kritik/tv-kritik-maybrit-illner-die-suche-nach-den-verantwortlichen-13859479.html

Die Suche nach den Verantwortlichen / vydrží do vánoc?

   Politické debaty v pořadu ZDF Maybrit Illnerové měly dlouhodobě jasnou barvu, demagogická politická korektnost bez minimální reflexe. Existovali jen chudáci imigranti a proti ostatnímu moderátorka útočila až stylem nebezpečné kobry. Maďarského ministra by málem zabila. Časy se mění, pomalu se nastoluje v jejích pořadech nevyřčená otázka. Bude ještě o vánocích Merkelová kancléřkou?
   List FAZ se zamýšlí nad moderátorčiným naznačeným posuvem. Maďarskou vládu už zdaleka nekritizuje. Konec s arogantní německou politikou a moralizováním.
Do posledního pořadu si pozvala ministra v kancléřském úřadu Petra Altmaiera, blízkého Merkelové. 300000 imigrantů jenom v září. Ministr chce lidem poradit, jak k tomu přistupovat. Generální tajemnice sociálnědemokratické strany Yasmin Fahimi se postará o to, aby lidé nemuseli mít strach. V parlamentu se schvalují nové imigrační zákony, potrvá to sice nějaký čas, ale přinese to své ovoce. Nehorázné bláboly těchto aparátčíků začínají vyvolávat zuřivost v prostém občanovi a řekněme též v ostatních Evropanech, když už si Německo nárokuje řídící roli. Tato mizérie má být evropskou elitou?
   Stefan Löwl, okresní poslanec z Bavorska v pořadu prohlásil, že bavorské okresy stojí před zhroucením. Starosta Magdeburgu na protest vystoupil ze sociálnědemokratické partaje. Podle Stefana Löwla to, co se diskutuje a prezentuje na celostátní úrovni, neodpovídá vůbec realitě. Náš čas a prostředky jsou omezeny, řekl poslanec. Nikdo nemůže urychleně postavit tisíce bytů a vytrénovat tisíce učitelů. Generální tajemnice SPD Fahimi kritizovala poměry v utečeneckých táborech na Blízkém východě, ovšem s miliony imigrantů se tyto poměry přenesou i do Německa. Konečně se i v televizních pořadech začínají logicky zkoumat podobné nesmysly jako jsou argumenty politruka Fahimi.
    V pořadu přítomný uprchlík Feras z Aleppa líčil, jaká nuda panuje v uprchlických zařízeních v Německu, jak je pomalá německá byrokracie, nikdo nemusí mít strach z imigrantů, chtějí se naučit německy a přivolat svoje rodiny (vesnice?). Chtějí být dobrými občany. Illnerová se ho měla zeptat, jestli uznává právo Izraele na existenci, pokud ne, ať se vrátí odkud přišel. Z jeho výpovědi bylo jasné, že není politickým uprchlíkem, ale ekonomickým imigrantem. Další přítomný žurnalista Weimer, který na uprchlících založil svoji kariéru a do nekonečna opakuje banality typu: „ Uprchlíci nemohou v Německu mrznout“ říká, že se musí politicky redefinovat celý stát, takovou nehoráznost netvrdili ani komunisti v sovětském režimu.
   Podle okresního poslance Löwla svěřili voliči politickým stranám fungující stát a ne to, co z něj Merkelová svojí nesmyslnou politikou vytvořila. Fahimi naznačila že se věci mohou rychle proměnit, pokud Erdogan projeví vůli a zamezí imigraci, Merkelová tuto neděli míří do Turecka a má miliardy v rukávu. Poprosí ho. Hrůzná evropskounijní politika..

Žádné komentáře: