sobota 31. října 2015

neukolln

a.epochtimes.de/politik/deutschland/neukoelln-buergermeisterin-es-trifft-mich-wenn-mir-muslime-nicht-die-hand-geben-a1279984

  Starostka Neukölln (čtvrť Berlína)

    Franziska Giffey je nově zvolenou starostkou berlínské multi-kulti periferie Neukölln. Serverové noviny nevšední kvality (vesměs žurnalisté  Číňané) se jí dotázali na její první zkušenosti. V obvodu žije 320000 lidí ze 160 zemí. Starostka říká, že největším problémem je paralelní společenská struktura. V šedesátých a sedmdesátých letech, když přišli první imigranti, za prací, usazovali se v celých domech a blocích a neměli ani moc chuti zvládnout němčinu. Starostka říká, že s příchodem současné imigrační vlny se problém ještě přiostřuje.
 Podle starostky je nutné, aby si stát vynutil fungování základních ústavních principů, má na mysli právo na názor a rovnost  muže a  ženy. V Neukölln vidí starostka velký problém v tam rozšířeném islámském sdružení, pro jeho členy patří islám ke každodennímu životu i ve všech detailech. Tato velká složka obyvatelstva se vůbec necítí podřízena státním principům. Starostka říká, že v zemi panují jisté normy a diví se, že  v Neukölln nejsou vůbec uplatňovány. Tolerance, otevřenost ke světu a islám, jde to dohromady?
    Starostka si stěžuje na nepříjemné zkušenosti, které má s členy islámského sdružení. I když s ní jednají, ruku jí nikdy nepodají, žena je méněcennější než muž, zajímavé by bylo, co na to říká politická trpaslice Merkelová, je též žena, ne? Starostka otvírá další ožehavé téma, vynucený sňatek. V některých částech obvodu, např.  v Rollbergviertelu, 50% obyvatel žije na podpoře a v sociálních bytech, vesměs toto obyvatelstvo pochází z tureckého nebo arabského etnika, platí  zde úsloví: "Dívka si manžela nehledá".   Starostka říká, že k jistému pokroku přece jenom došlo, nabídne se jí někdo z pěti bratranců a může volit.
   Nakonec starostka dodává, že existují i demokraticky založení muslimové (V
Neukölln nežijí..)   

Žádné komentáře: