sobota 12. září 2015

seehofer

https://www.bayernkurier.de/inland/5601-ein-fehler-der-uns-noch-lange-beschaeftigen-wird

Ein Fehler, der uns noch lange beschäftigen wird / potrvá to dlouho

     Bayern Kurier. Rozhodnutí politické trpaslice Merkelové o volném vstupu imigrantů z Maďarska do Německa bylo velkou chybou, řekl bavorský ministerský předseda Seehofer, samozřejmě bez té trpaslice, to jenom čtu jeho myšlenky.
Dokonce v pátek Seehofer zavolal maďarskému ministerskému předsedovi Viktoru Orbánovi a poprosil ho o ochranu hranic. V hovoru se měli shodnout na tom, že již dohodnutá pravidla by měla platit, popř. se začít opět uplatňovat. Oznámil, že Viktor Orbán přijede 23. září na podzimní raut CSU do Kloster Banz. Už nevysvětlil, proč dlouhé měsíce pokrytecky mlčel, když političtí trpaslíci Merkelová, Gabriel, Juncker a další hordy německých politruků Viktora Orbána neférovým způsobem napadali a zesměšňovali, a to právě za to, co s ním nyní dohodl. Měl by být konsekventní a s CSU odejít z vládní koalice a vyvolat tak pád Merkelové. Pomohl by svému národu a vstoupil by do německých dějin.

Během víkendu se čeká dalších 40000..

   Dvakrát tolik než minulý víkend, prohlásil to jeden z architektů destrukce německého národa, jinak ministr zahraničí Steinmeier. V Praze obtěžoval ministry z visegrádské čtyřky, aby se podíleli na dělení těchto mas. Doufejme, že mu vysvětlili, že nelze jednat proti vůli lidu a ten tomu nefandí. Tento ministr dojednal ve Vídni a v Budapešti volný transfer imigrantů do Bavorska.
   Jak  tu láhev opět zašpuntovat?  stěžuje si doslovně bavorský ministerský předseda Seehofer. Pozdě, ale přece se ministerský předseda  ztotožnil  s ostrou kritikou bývalého ministra vnitra Hans-Petra Fridricha, který minulý týden napadl Merkelovu. Pozvala do Německa bojovníky islámského státu, bezpečnostní aparát měl již zadržet mezi imigranty 29 bojovníků.
   Konečně se odvažují i jiní politici vyjádřit nesouhlas, v současné mediální kampani v Německu, která má zcela totalitární podobu, je to téměř hrdinství. Bavorský ministr financí Markus Söder: Zcela nás to smete, bude to mít dlouhodobé následky, změní to kulturní parametry a navíc říká, že si není jist, zda-li jde o uprchlíky z války nebo válečníky.
   Šéf frakce CSU v zemském sněmu Thomas Kreuzer: Od okamžiku, kdy spolková vláda přestala respektovat platnost Dublinského protokolu a tedy vracet uprchlíky do první země Schengenu, kam vstoupili, spustilo to lavinu, Srbsko registruje rekordní množství lidí.
  Bavorská ministryně sociálních záležitostí Emilia Müller : Denně přichází 6000 lidí, není kde je ubytovat. Ministryně  žádá občany o poskytnutí ubytování pro imigranty, oproti finanční kompenzaci.
    Ale Merkelová potřebuje z neznámých důvodů dostat do Německa další miliony, kdysi byla ministryni pro rodinu  a neuspěla, tak si to chce asi vynahradit. Vyjádřila se  pro Rheinische Post: Naše hospodářská situace je dobrá a zvládneme to.
  Nakonec dobrá zpráva: podle Sunday Times, průzkum veřejného mínění v Británii signalizuje, že většina Britů se v slíbeném referendu o setrvání Británie v Evropské unii vyjadřuje pro vystoupení. Doufejme že britské hlasování otevře jinou lavinu a Evropská unie zmizí v propadlišti dějin.

Žádné komentáře: