úterý 15. září 2015

robin

http://www.bvoltaire.fr/gabrielrobin/

Les crises migratoires et économiques ont prouvé que l’Europe n’est pas, et ne sera jamais, une entité politique. /  omyly v historii..

   V Boulevard Voltaire se esejista a právník Gabriel  Robin zamýšlí nad stavem Evropské unie. Když padla berlínská zeď psalo se o konci historie. Byl to omyl.
Naše epocha asimiluje pokrok i regres. Ztráta národní suverenity, odstranění hranic, pohrdání zákony, to nejsou charakteristiky pokroku, naopak je to návrat k barbarství a anarchii. Hranice, kultury, zákony, řád, rozdíl mezi občanem a cizincem jsou konstitutivní elementy civilizace a historického pokroku. Pokud k nám přichází davy nelegálních imigrantů, a to s podporou vládnoucích, musíme mít strach, přichází úpadek. Zákony byly vytvořeny proto, aby se aplikovaly a respektovaly, jsou nutnou podmínkou spokojeného života.
      Od ledna jsme svědky toho,  jak mizí vžitá tabu, nedotknutelnost eura, schengenské dohody a též obraz multikulturní Francie je otřesen islamistickými atentáty. Evropští i národní politici to nevnímají.
     Dnes se na nás valí obrovská imigrační vlna. Opět je to Německo naplňující ontologickou roli „velké evropské katastrofy“. Egoistický národ, Německo se bičuje a žádá Evropu, aby přijala stovky tisíc imigrantů. Ministr ekonomie Gabriel prohlásil, že letos Německo přijme milion imigrantů, a pak v průběhu deseti let každoročně půl milionu lidí. Včera v schizofrenii vlastní bláznům, Německo zavedlo kontroly na hranicích. Francie by měla okamžitě následovat. Viktor Orbán respektující schengenské dohody je neustále špiněn a napadán. Evropská unie je  neschopné a pokrytecké monstrum.
    Plyne z toho, že Evropská unie není a konečně nikdy nebyla politickou jednotkou. Jednotlivé evropské státy mohou mezi sebou dobře kooperovat, ale vládnout 27 státům jejichž zájmy a fortiori jsou tak odlišné?  Francie musí obnovit svoji suverenitu, Unie je mrtva.

Žádné komentáře: