čtvrtek 17. září 2015

poprava

a.daserste.ndr.de/annewill/
   Popravčí četa  v televizi..

     Politické diskusní pořady v německých televizích nejsou korektní, ale o to víc politicky korektní. Anne Will si do ARD do svého Talkshow pozvala maďarského ministra Balogha, německého ministra vnitra Maiziera, političku zelených Goring-Eckardt, lucemburského ministra Asselborna a redaktora Suddeutsche Zeitung Prantla. Moderátorka působila dojmem velitelky popravní čety, kde samozřejmě odsouzeným na smrt byl maďarský ministr.
    Maďar dostal možnost na úvod učinit pokání a svědčit proti Viktoru Orbánovi, nestalo se tak. Ministr jim vysvětlil, že normálně existují hraniční přechody a jinde se hranice střeží, dělají to USA, Brazílie a jiní. Vysvětlil jim, že 200000 lidí, kteří přišli do Maďarska znamená pro Maďary totéž, co dva miliony pro Němce atd.
     Ministr z Lucemburska, země kdy jsou všichni sponzorovaní Evropskou unií, nemá viditelně Maďary a jiné východoevropany v lásce. Podle tohoto velmi citlivého člověka musí Evropa otvírat dveře, klepou na vrata lidé z Aleppa, fotografie z Maďarska jím otřásají. Ministr si vzpomněl, jak úžasně přistupovala Evropa k uprchlíkům z Bosny v devadesátých letech.
    Ministr Balogh si dovolí oponovat, Maďarsko tehdy zřídilo první tábory pro uprchlíky bývalé Jugoslávie  a  ušlechtilých inkvizitorů v talkshow ze zeptá, co říkají ženy ze Srebrenice Evropské unii. Totiž, ví docela přesně co říkají, např. vojákům z Holandska, kteří v tom městě tenkrát působili. Lucemburčan to asi též ví, maďarskému ministrovi odpovídá zuřivým útokem. V zápalu se obul i do Čechů, hrozný národ, nedají se přinutit ke kvótám, mají strach, měli by se jim ukazovat obrázky z Iráku, říká Lucemburčan. Asi se vyzná v propagandě. Poprvé v životě jsem cítil hrdost z národní příslušnosti.
   Redaktor Prantl je pověstný svojí velkou politicko korektní ušlechtilostí, jeho články jsou nabyty ušlechtilými bláboly, které se stále opakují. Vynášel, jak říká, historické rozhodnutí německé vůdkyně, všichni ať přijdou, bez omezení, strach musí zmizet. Všichni z inkvizičního talkshow se opět dlouhé minuty koncentrují na Maďara, publikum se ušlechtile přidává potleskem. Jsme svědky neobyčejného hrdinství spravedlivých.
     Maďar vysvětluje slova Viktora Orbána, která v podobě článku, z dnes již politicky korektního Bildu, nechá moderátorka vrhat na stěnu nad účastníky. Maďar říká, že lid a nejen Maďaři, ale i Poláci, Slováci mají tu drzost, že chtějí zůstat tím čím jsou, nejlíp křesťany.  Ministr je pastorem nějaké evangelické církve. Samozřejmě ani německý národ nechce nic měnit, ale tím ministr Balogh neoperuje, poprava by byla okamžitá. Ale i tak vyvolá  jeho obhajoba  zuřivost všech ostatních, v tomto okamžiku se nejvíc rozohní vůdkyně zelených Goring-Eckardtová.
    Vůdkyně chce úplně nové Německo, nové myšlení, novou společenskou politiku. Ve velkém, všechno nové, doufejme, že dopadne jako ti předchozí v tomto žánru. Co říká je plamenné a politicko korektně ušlechtilé, jinak by tu stranu nevedla, všichni jsou tam ušlechtilí, ale ona je v tom grandiozní.
    V inkvizičním týmu pouze ministr Maiziere je opatrně zdrželivý, ví, že ministr Balogh jako jeden z prvních pomáhal v 1990 Němcům z východního Německa, když prchali přes Maďarsko. Kdyby se nebál, dal by ministru Baloghovi za pravdu, ale asi z kariérních důvodů  též útočí a je stejně nechutný jako moderátorka.

Žádné komentáře: