úterý 8. září 2015

krize

a.jungefreiheit.de/debatte/kommentar/2015/amerikas-schweigen-zur-asylkrise/

Americké ticho..

     V berlínském Junge Freiheit píše žurnalista  Felix Krautkrämer o americké zodpovědnosti v současné imigrační krizi v Evropě.
Místopředseda Alternativy pro Německo Alexandr Gauland a místopředsedkyně parlamentní frakce levicové strany die Linke Wagenknechtová, ale i ruský prezident Putin, upozorňují na  americkou zodpovědnost za současnou imigrační krizi v Evropě. Byly to USA, které vpochodovaly do Afghánistánu a důsledkem toho jsou statisíce Afghánců ve Spolkové republice. Ameriky se uprchlická vlna netýká, víza pro Afghánce poskytují jen velmi výběrovým způsobem. USA uvedly Irák do chaosu. USA s Tureckem, které považuje Asada za úhlavního nepřítele  vyzbrojili jeho  protivníky. Oslabili Asadovy pozice a důsledkem jsou tisíce Syřanů na německých nádražích. USA financovaly arabské jaro v Libyi a v Egyptě a Afrika se nyní hrne do Evropy. List má zato, že USA budou profitovat z oslabení evropského hospodářství v důsledku imigrační krize.
     List už nezmiňuje zcela vadnou zahraniční politiku Evropské unie, baronka Ashtonová, zodpovědná za zahraniční politiku v minulém legislativním období se viditelně v problémech neorientovala, např. do posledního okamžiku podporovala islamisty Mursího a arabské jaro.
     Prezidenta Mubaraka, jemuž svět vděčil za dlouholetý mír na Blízkém východě a který očekával v krizových momentech své politické dráhy evropskou podporu nebo aspoň vděčnost, tato úžasná evropskounijní politička hodila přes palubu velmi brutálním způsobem. Důsledky řádění Ashtonové  ponese Evropa dlouhá desetiletí.
  Původně komunistická svazácká funkcionářka Federica Mogherini, nyní zodpovědná za unijní zahraniční politiky je viditelně málo inteligentní a neschopná přijít s jakoukoliv rozumnou iniciativou a vizí, ale konečně u byrokratů v Evropské unii nikdy nešlo o schopnosti a inteligenci, ale o loajalitu. 

Žádné komentáře: