úterý 8. září 2015

biskup

a.faz.net/aktuell/politik/fluechtlingskrise/kritik-an-papst-franziskus-ungarischer-bischof-spricht-von-invasion-muslimischer-fluechtlinge-13790835

  Odvážný biskup..

  Z Frankfurter Allgemeine se dovídáme, že maďarský biskup Laszlo Kiss-Rigo nevítá muslimské imigranty v Maďarsku, jsou pro Maďarsko hrozbou a  jsou arogantní.
  Papež nic neví o skutečné situaci. Nejsou to uprchlíci, je to invaze, říká biskup. Přijdou sem a volají „Allah je velký“, chtějí to tu ovládnout. Biskup se postavil za imigrační politiku ministerského předsedu Viktora Orbana.
  Muslimští imigranti jsou hrozbou pro evropské univerzální hodnoty. Nezaslouží si podporu, mají vesměs dost peněz, jsou arogantní a cyničtí, dodává biskup v interview, který poskytl listu Washington Post.
 Frankfurter Allgemeine připomíná, že Maďarsko slaví tisícileté výročí své christianizace a katolická víra je v Maďarech silně zakořeněna. Nicméně politicko korektní list FAZ musí dodat, že určitě to není většinový názor v maďarské církvi, cituje papežova nohsleda kardinála Petra Erdö, který říká, že katolická církev s láskou  otevře fary imigrantům, jak to vyžaduje papež.   

Žádné komentáře: