středa 12. srpna 2015

zemmour

aaaericzemmour.blogspot.cz/2015/07/eric-zemmour-sur-rtl-guerre-de

  Hvězdný je.. Eric Zemmour

Eric Zemmour, spisovatel a novinář, jehož knihy se vydávají v statisícových nákladech a na jehož veřejná vystoupení, kde analýzuje současnou Francii, přichází tisíce lidí. Eric Zemmour je objektem nenávisti politicky korektních, je totiž nebezpečný úplně vším a hlavně svým neobyčejným talentem.
  V jednom ze svých  posledních televizních a rozhlasových pořadů, které mu ještě zůstaly, Eric Zemmour analýzuje výrok ministerského předsedy Manuela Vallse o válce civilizací. Manuel Valls je příkladem politické korektnosti ve Francii a svůj výrokem v zásadě ani nic říct nechtěl..
  Eric Zemmour, jemu vlastním ironickým způsobem, s jemnou dialektikou jazyka si bere na mušku ministerského předsedy, který je konečně snadným cílem. Eric Zemmour se ptá, jestli se Manuel Valls  neplete v chápání smyslu slov, francouzský jazyk skrývá nebezpečná zákoutí, žurnalistovi není jasné jestli je Manuel Valls geniální provokatér nebo spíš ignorant. Neví  také, jestli Valls  mínil větu v singuláru nebo plurálu. Měl na mysli válku civilizace proti barbarům nebo válku mezi civilizacemi. Měl na mysli filozofii Samuela Huntingtona o konci civilizace. Těžko se dá soudit, co měl vůbec na mysli, často totiž říká, že  nebojuje  s islámem, podle něj muslimové jsou prvními oběťmi terorismu. Podle něj a prezidenta je terorista z Izere, kdy došlo k brutální dekapitaci,  mentálně nevyvážené individum, společensky neúspěšný jedinec v moderní době. Je neúspěšný v globálním světě, říká ministerský předseda. Mělo by se mu tedy pomoct, měli by nastoupit psychologové a hlouběji analýzovat jeho stav, to nemá nic co do činění s islámem.
   Podle Zemmoura, má věta ministerského předsedy smysl, který on samozřejmě odmítne. Podle mnohých specialistů na náboženské otázky, muslimové imitují život Mohameda, stejně jako křesťané život Krista, Mohamed byl politickým vůdcem, vedl války, nechal zabít všechny židy protistrany, a to právě dekapitací. Většina muslimů nesleduje zrovna tuto inspiraci a preferují duchovní inspiraci prorokovu, ale terorista z Izere je salafista, ti zachovávají doslovnou interpretaci Knihy, všichni muslimové nejsou salafisty, ale všichni salafisti jsou muslimy. V posledních letech se pozoruje obrovský nárůst tohoto směru v periferiích francouzských měst, hlavně mezi muslimskou mládeží. Chce  Valls vyvodit důsledky z toho co říká, tedy zavřít salafistické mešity, vykázat z Francie salafistické imámy, zakázat jejich madrasy, aneho pokračovat ve výstavbě mešit, které se jednoho dne mohou stát salafistickými. Přestat ignorovat salafisty v běžném životě a rozlišovat mezi muslimy? Manuel Valls tím přispívá k diskriminaci, ironizuje Vallsovu přehnanou politickou korektnost Zemmour.
  V laickém státě to nemůže být stát, kdo rozhoduje co je v náboženství dobré a co špatné. Napoleon něco takového udělal pro židy, ovšem Napoleon nebyl demokrat, ani ho neinteresoval laický stát. Velký salafistický stát se nazývá Saudská Arábie, přítel Francie a její věrný klient, toto si asi  ministerský předseda neuvědomil....  

Žádné komentáře: