úterý 18. srpna 2015

ochi

aaaevrejskaja-panorama.de/grecheskoe-oxi-i-evrejskie-vzdoxi-155850204/

  Hrdé NE 

  V ruštině  vycházející berlínský  měsíčník Evrejskaja panorama, se zamýšlí nad řeckým dluhem poněkud z jiného zorného úhlu než bývá zvykem. Podle listu, 5. června většina Řeků v hlasování o dalších reformách, šetření a vůbec o podmínkách věřitelů řekla své jednoznačné OCHI  tj. ne.     Milardář a  trockista Varoufakis, krátce předtím ještě řecký ministr financí, tyto věřitele nazval teroristy. Tak je ovšem nenazýval předtím když zamhouřili oči nad zfalšovanými statistikami a přijímali Řeky do eurozóny, když jim sypali stamiliardové úvěry. Řekové si za osm let  svého členství v eurozóně vylepšili průměrnou mzdu dvaapůlkrát, i nyní po údajných reformách, je o 70%  vyšší než před vstupem do eurozóny, zatímco u ¾ Němců  reálná mzda za toto období klesla. Nikdo si nestěžoval, když každá následující vláda ještě víc roztáčela korupční spirálu a pro uspokojení plebsu přijímala na mizinu vedoucí zákony, píše židovský měsíčník. Budoucnost země jim byla lhostejná, to je tvrdá, mrazící pravda a vede k myšlence, zdali neexistují v současné Evropské unii  paralely.
    V této souvislosti se současná řecká vláda tj. konglomerát anarchokomunistů s rádoby nacionalisty sotva znatelně odlišuje od předchozích karamanlistů a papandreovců.    Ironie osudu - země, která darovala lidstvu demokracii, je neschopná se poučit z vlastních chyb, na stát si vzpomenou jen potud, pokud se z něj dá něco urvat.
    Nynější bankrot Řecka je již desátý za posledních 185 let, a vždy jsou vinni jen ti jiní. A to je kdo, konečně.. židé,  a na to Řekové rádi slyší, píše list.     Specifická stanoviska v tomto smyslu zaujímá od daní osvobozená pravoslavná církev. V 2010 metropolita Serafim z Pirea, obklopen svatým synodem svedl zodpovědnost za finanční krizi na židovské bankéře a světové sionisty, kteří chtějí zotročit Řeky a zničit pravoslaví. Rok poté athénský soud prohlásil, že Kostas Pleuris, autor pomlouvačné knihy „Židé a pravda o nich,“ je nevinný. Pleuris popírá existenci koncentračních táborů a tvrdí, že židé jsou smrtelnými nepřáteli lidstva a v nejlepším případě, by se měli deportovat z Evropy. V 2013 skladatel Theodorakis prohlásil: „Všechno co se dnes ve světě děje je záležitostí sionistů, američtí židé jsou za ekonomickou krizí, která postihla i Řecko.                   
    Stojí za povšimnutí, že podle průzkumu, který provedla Antidifamační liga v 2014 je největším evropským antisemitou právě Řecko, 69% dotázaných doznali averzi k židům, evropský průměr je 24%.    Levicoví politici jsou přeborníky v antisionistické a antiizraelské rétorice. ministr obrany a současně šéf antisemitské strany Nezávislí Řekové Panos Kammenos prohlásil, že židé neplatí daně. 
    Řekové řekli své hrdé NE kruté ekonomii, ale  členství v EU a evropské měně říkají rozhodně ANO. Současná řecká vláda lhářů a avanturistů se snaží oklamat vedení EU příslibem nějakých reforem, proti kterým se Řekové vyjádřili v červnovém referendu....

Žádné komentáře: