středa 12. srpna 2015

trump

aaahildegardvonhessenamrhein.over-blog.com/2015/08/l-oligarchie-americaine-corrompue-jusqu-a-la-moelle

  Korumpovaní až do morku kostí..

   Tento výrok pronesl bývalý americký prezident Jimmy Carter v rozhlasovém pořadu Thoma Hartmanna, informuje Hildegard von Hessen am Rhein na svém blogu.
Bývalý prezident prohlásil, že se Spojené státy proměnily v oligarchii nezměrné korupce, která podminovala celý politický systém, oligarchie disponuje neohraničenými možnostmi v korupční podpoře politiků obou hlavních politických stran. Na otázku žurnalisty, co říká poslednímu rozhodnutí Nejvyššího soudu, dotýkajícího se financování volebních kampaní, kdy tento deklaroval, že prostředky v politice nejsou limitovány, Carter říká, že to neguje principy, které udělaly z Ameriky velkou zemi, která byla vzorem ostatním. Už je to jen oligarchie, která nezná hranic, aby si kupovala posty od prezidenta až po členy Kongresu.  Pozorujeme totální subverzi našeho politického systému, systém podplácení, který favorizuje velké finanční donátory, kteří na druhé straně očekávají a samozřejmě žádají  kompenzaci za tuto investici. Ti, kteří jsou u moci a to z obou stran, kalkulují s těmito fondy a berou je jako manu své osobní prosperity.
  Tento rozhovor poskytl prezident před první televizní debatou republikánských pretendentů na prezidentský post. Trump otevřeně doznal, že finančně podporoval kanditáty, aby profitoval z případného zvolení. Nicméně Donald Trump soudí, že tento systém nesmí dál pokračovat tímto způsobem,  pokud bude zvolen, bude to znamenat tsunami v americké politice. Trump se stává  noční můrou pro obě politické strany, miliardář nikoho nepotřebuje, aby byl zvolen a vymetl tento Augiášův chlév.   
 

Žádné komentáře: