středa 19. srpna 2015

marine

aaafrontnational.com/2015/08/marine-le-pen-reagit-a-la-croissance-nulle-au-2eme-trimestre-2015/

Růst nula..

Ve Francii jsou ekonomické parametry ostře sledovány a mají velký vliv na francouzské politikum,  současný stav ekonomiky určitě ovlivní důležité regionální volby v prosinci, kde má Národní fronta nakročeno na ovládnutí několika regionů.
  Média a vládnoucí politické strany tj. Sarkozyho republikání a socialistická strana se snaží najít mediálně zástupné problémy jako je např. problém Národní fronty s jejím bývalým předsedou Jean-Marie le Penem, který se de facto stal spojencem vládnoucího establishmentu. Minulý týden ministerský předseda Manuel Valls několikrát komentoval údaj statistického úřadu o růstu francouzské ekonomiky za druhé čtvrtletí, růst hrubého produktu se blíží k nule. Ministerský předseda využil  atmosféry avignonského divadelního festivalu a tvářil se při komentování stavu francouzské ekonomiky  tak optimisticky, že se zdálo, že ekonomika silně roste a divákovi mohla cifra o růstu ekonomiky uniknout.
  Vůdkyně francouzské opozice Marine le Pen vydala prohlášení k ekonomické situaci státu  a říká v něm: „Velké vládní proklamace k údajnému růstu, doprovázené bubnováním a halasením každé čtvrté ráno, nemají žádný efekt. Francie je uvězněna v ekonomické krizi a růst se za druhý semestr blíží k nule.  Na neštěstí to není nic překvapujícího, stejné příčiny mají stejné důsledky, politika  RPS (socialisti a republikáni), řadu let vládnoucí Francii, vede ke krizi ekonomické i sociální. Francie přenesla rozhodování o svém osudu  na Evropskou unii a nemá tedy prostředky, aby podpořila ekonomickou inovaci, růst a zaměstnanost, aby mohla čelit konkurenci zemí, které jsou v tomto ohledu svobodnější a líp vyzbrojeny“.
  Střídající se vlády, jedna po druhé, vyprodaly Francii, hranice neexistují, masová imigrace, národní měna obětována na oltář eura, ekonomický patriotismus je zakázán. Marine le Pen požaduje nastolení ekonomické suverenity, ekonomický patriotismus a podporu francouzským podnikatelům. Industrializace a ekonomické inovace mohou jsou řešením, říká předsedkyně NF.         

Žádné komentáře: