pondělí 24. srpna 2015

merkel

a.lefigaro.fr/flash-actu/2015/08/24/97001-20150824FILWWW00027-migrants-reunion-cruciale-entre-paris-et-berlin

Klíčové setkání? ne, opět žertují..

  Z Figara se dovídáme, že hlavním bodem jednání Merkelové a Hollanda má být rozdělení imigrantů, ti dva mají dát nový impuls v řešení otázky imigrantů. Těžko něco podobného, ti dva jsou sami hlavním problémem a zábranou v řešení, nejen této otázky.
   Válka v Sýrii trvá již  řadu let, ale teprve v posledních měsících dochází k tak masovému exodu. Merkelová, Gabriel, Juncker v podstatě vyvolali tento exodus tím, že otevřeli evropské hranice. Ještě nedávno řecké válečné lodi pohodlně blokovaly přístup na ostrovy, ale po bruselské instruktáži a programech typu Frontex, mají lodě s imigranty na ostrovy volnou cestu a stejně tak v Libyi.
   Existují zákony, které dělají z civilizované země civilizovanou zemi. Zákony země upřednostňují vlastní občany, ale jsou humánní i k hostům, pokud hosté respektují zvyklosti dotyčné země. Uznávají to ti, kterým Merkelová otevřela cestu do Evropy, ctí noví příchozí evropské civilizační tradice jako je  rovnoprávnost ženy, uznávají právo Izraele na existenci v jeho podobě pravlasti židů a samozřejmě jiné? Ne, není tomu tak, vesměs nenávidí všechno evropské, až na materiální standard, ale o něm soudí, že jim ho Evropa ukradla.
   O současné  krizi, a je to především krize EU a ne žádných uprchlíků, je to krize nezvykle neschopných evropskounijních politiků, budou jednat jen ti dva. Jaká je to tedy demokracie, Německo diktuje celé Unii. Z Francie, jak píše E. Todd se již stal   podružný partner v této dvojici. Pokud by jiné země přišly s výraznější alternativou, Německo a Francie spolu s nějakou menší na nich závislou zemí, budou mít dostatečnou sílu, aby alternativu vetovaly.   
   Je třeba okamžitě ustoupit od Lisabonské dohody a nahradit celý aparát EU  malou koordinační radou, která by zahájila transformaci Evropské unie.    
   K těmto dvěma politikům se má připojit Porošenko a mají asi  jednat o Ukrajině. Nebylo by to třeba, pokud by Ukrajina dodržovala Minský protokol, k čemuž se zavázala a schválila a respektovala zvláštní status pro východoukrajinské oblasti.
   Zdroj blízký Hollandovi dodává, že Merkelová s Hollandem mají harmonizovat přání obou zemí postoupit ve věci imigrantů mnohem dál a  dospět k  nastolení společné evropské imigrační politiky.  Tedy negovat vůli lidu ve vlastních zemích, protože průzkumy hovoří o tom, že lid si nepřeje další imigranty, ale co je velmi špatnou zprávou pro ostatní země, tito političtí pleticháři chtějí vnutit své nehorázné představy celé EU.

Žádné komentáře: