sobota 22. srpna 2015

kammenos

a.chiosnews.com/cn20820151120210.asp

 Panos Kammenos :  Turecko ať zastaví transfer lidí..

    Turecko musí okamžitě změnit svou politiku k imigrantům a zastavit ilegální transfer lidí, žádá v Mytilénách řecký ministr obrany a předseda Nezávislých Řeků Panos Kammenos.
   Řecký ministr obrany navštívil uprchlická centra na řeckých ostrovech, má se též setkat s administrativou ostrovů a vojenskými jednotkami dislokovanými na ostrovech.
    Turecko prokazatelně napomáhá ilegálnímu transferu lidí do Evropy a ignoruje dohody o uprchlících, řekl ministr.
    Podle ministra existují důkazy o tureckých vojenských lodích doprovázejících uprchlíky k řeckému pobřeží. Příslušné dokumenty předám evropskému komisaři a  požádám  EU o intervenci , dodal ministr.
    Evropská unie si řadu let vynucovala změnu laického politického systému v Turecku, kdy vojenská rada chránila v Turecku Atatürkův odkaz a zabránila jakýmkoliv pokusům o islamizaci státu. Pod příslibem vstupu do Unie si vynucovali  unijní byrokrati řadu let na Turecku  tzv. demokratizační kroky. V důsledku toho vládne nyní v Turecku polodiktátorský režim s islámskou stranou v čele. Turecko brutálně potlačuje kurdské národní aspirace a vede ambivalentní politiku vzhledem  ISIS, ale konečně též k Evropě, Erdogan nazírá na Evropu jako na dekadentní světadíl.
    Evropská unie by mohla dostatečně podporovat syrské uprchlíky v Turecku. Turecko vytvořilo v severní Sýrii neutrální zónu, kde se mohou uprchlíci z válčících oblastí velmi účinně podporovat.
    Pokud by ovšem Evropská unie s Tureckem  nehráli nechutnou komedii s lidem Evropy, pak by byl problém  uprchlíků rychle vyřešen v tomto smyslu. Je možné, že Německo urgentně potřebuje pracovní síly, protože demograficky vymírá a dostupné pracovní síly z východní Evropy jsou již vysáty a též neutrální zóna v severní Sýrii není až tak neutrální a má sloužit Turecku jako nástupiště k boji s Kurdy.

Žádné komentáře: