neděle 19. července 2015

ICC



aaaynetnews.com/articles/0,7340,L-4680881,00
   Prokurátorka Mezinárodního tribunálu v Haagu Fatou Bensouda loňského roku rozhodla, že neexistují důvody pro stíhání Izraele za operaci z 2010, kterou IDF (Armáda státu Izrael) zabránila vplout  flotile  plující pod komorskou vlajkou do Gazy, existovaly totiž vážné pochyby o nákladu a znamenalo by to též provokatívní narušení blokády hamasské enklávy.
  Pří akci došlo k potyčce s osazenstvem lodi a zahynulo při tom několik členů těžce ozbrojené posádky. Prokurátorka se loni vyjádřila v tom smyslu, že potyčka na lodi Mavi Marmara není do té míry významná, aby se jí zabýval Mezinárodní soud.
    Soudci ICC ve čtvrtek vyzvali prokurátorku, aby revidovala své rozhodnutí s tím, že se dopustila vážných chyb při kvalifikaci činu.    
    Izraelský náměstek ministra zahraničí Tzipi Hotovely prohlásil, že je velmi podivná výzva soudců ICC obnovit vyšetřování proti vojákům, kteří se bránili proti brutálním útokům těžce ozbrojeného osazenstva lodi, což se konečně prokázalo v průběhu vyšetřování.
  Propalestinské organizace generují proti Izraeli jedno obvinění za druhým a očerňují Izrael často velmi hanebným způsobem. Je podivné, že Mezinárodní tribunál jim vychází vstříc a podílí se na skandalizaci Izraele, nabízí se otázka po smysluplnosti této instituce.

Žádné komentáře: