sobota 18. července 2015

monot 1



aaayoutube.com/watch?v=Rkdp5pYk0j8
 Ekonomický týdeník Bernarda Monota. 
   Bernard Monot je architektem ekonomického programu francouzské Národní fronty, ve svém pravidelném ekonomickém týdeníku komentuje současné ekonomické události.

    V příspěvku se dotýká řecké krize, domnívá se, že Alexis Tsipras kapituloval před svými věřiteli a zradil výsledky referenda. Zvýšení TVA, snížení důchodů, privatizace, která má vynést 50 miliard Eur, nedělní prodej a další. Podle Monota jsou to nereálná očekávání a navíc na druhé straně tato opatření nemají žádný ekonomický smysl.  Smysl by měla pomoc Řecku v procesu opuštění Euro zóny a skutečné investice do řecké ekonomiky a ne do bank věřitelů. Rozumným řešením je Grexit, konec Eura je stejně nevyhnutelný, domnívá se Bernard Monot.
   Před osmi lety bylo Řecko stejně zadlužené jako je nyní Francie, a dluh tu též stále narůstá i když jsou splněny veškeré předpoklady pro ekonomický růst, ale ten se neděje. Prezident  Holland ve svých verbálních cvičeních navrhuje ustavení parlamentu eurozóny, společný rozpočet a ekonomickou vládu pro eurozónu. V Sovětském svazu se říkalo, že ekonomika nefunguje proto, že komunistické ideje jsou nedostatečně uplatňovány, víc komunismu mělo zachránit ekonomiku. To co tvrdí Holland  a málo kompetentní eurokrati v Bruselu je podle Monota něco podobného.

Žádné komentáře: