sobota 18. července 2015

le pen

aaafrontnational.com/videos/marine-le-pen-sur-itele-30/

 Marine le Pen poskytla včera večer hovor

populárnímu žurnalistovi francouzské I>Télé Bruce Toussaintovi, krátce předtím se  deklarovala na shromáždění v Arrasu  kandidátkou na post prezidentky oblasti Nord-pas-Calais-Picardie  a to po měsících váhání neboť  se regionální volby kříží s jejím plánem vstoupit i do prezidentské kampaně v roce 2017.
    Marine le Pen je spjata s touto oblastí rodinnou tradicí, má zde velké předvolební preference a pokud by v prosinci zvítězila, byl by to velký průlom, francouzská Národní fronta by stanula v čele obrovské oblasti na severu Francie. Je to oblast s několika miliony obyvateli a navíc má podle nových zákonů regionální vláda velké pravomoci. Šanci na zvolení má též její neteř dvacetipětiletá talentovaná Marion Marechal le Pen, která kandiduje na jihu Francie v oblasti Paca tj. Provence-Alpes-Côte d'Azur.
   V interview se Marine le Pen vyjádřila též k řecké otázce, podle ní Řekové nikdy nezaplatí dluh protože to nelze, po pěti letech nesmyslných komedií a tlaků z EU, kdy GDP kleslo o 27%,  Řekové nevýslovně trpí. Podle Marine le Pen je   návrat k drachmě, obnovení národní ekonomické suverenity a pomoc Řecku v tomto procesu jediné rozumné řešení a ne alternativa mezi vykopnutím Řecka jako psa z Eurozóny nebo pokračování v dosavadním stavu..  


Žádné komentáře: