pondělí 1. července 2024

bardella

Téměř triumf Le Penové

Včerejší parlamentní volby změnily francouzskou politickou ekologii, volby potvrdily rostoucí sílu RN Marine le Penové, v neděli dostala o 1,4%  víc než v nedávných evropských volbách, včerejší volby zaznamenaly s 66,7% jednu z největších volebních účastí vůbec. Po prvním kole parlamentních voleb s velkým náskokem vede RN (33,15%), druhý je levičácký blok NFP (27,9%), třetí macronisté (Renaissance) s 20,7% odpluli do politické bezvýznamnosti, republikáni a jejich spojenci (10,2%) . Boj o Francii se vede mezi národně pravicovým blokem RN a levičáckou NFP. Podle odhadů RN může získat v 577 členné sněmovně (240-270) mandátů. Ve 39 obvodech dostala RN už v prvním kole nadpoloviční většinu a tedy poslanecké mandáty, v 32 případech NFP, ve většině obvodech se ustavil tzv. triangulaire, kde až na pár výjimek skončili macronisté na 3. místě a nemají šanci obvod vyhrát.

        Vůdce NFP Melenchon twittoval: "Být Francouzem neznamená ani žádné náboženství, ani jazyk, ani barvu kůže.." Melenchon vede shluk levičáckých politických seskupení (NFP) od islámistů až po komunisty, kde převažují nejhorší antisemitistické, komunistické a islámistické směry. Desetitisícový dav stoupenců NFP oslavoval včera v noci druhé místo na náměstí Republiky, jak se dalo očekávat frenetické nenávistné slogany proti RN a Izraeli, ale vlajky převážně alžírské a tu a tam palestinská, žádná francouzská. Na dotaz žurnalisty CNews ministryně Macronovy vlády odpovídá, že na tom nevidí nic divného.   
            V Česku režimní média vedou kromě války s Ruskem, válku s epochou mezi světovou válkou s více méně dobrovolným odstoupením komunistů od moci v roce 1989. Ať už vládl kdokoliv, socialistická epocha byla jednou z nejkreativnějších v našich dějinách, proto s ní krachující režim vede válku na život na smrt. Komunisté a celá bývalá epocha jsou v režimní propagandě absolutním zlem, občas je může vystřídat Okamura nebo i Babiš. Na druhé straně režimním vyvoleným je francouzský prezident Macron, když už pomineme, že ČR je mimo jeho rozlišovací prostor, dnes jde do koalice se shlukem nejhorších komunistických a antižidovských politických odrůd, s NFN i s jejím nejhnusnějším antisemitským a islámistickým jádrem LFI. Macron a jeho předseda vlády Attal včera v noci vyzvali Francouze, aby v druhém kole volili proti RN, v případě triangulaire macronisté stáhnou svého kandidáta a vyzvou voliče, aby volili proti RN. Macronův postoj je velmi hanebný, někteří kandidáti NFP, hlavně islámisté,  mají policejní označení tzv. "fiche S", tzn. že jde o lidi podezřelé z teroristických aktivit. Technicky není možné, aby macronisté dostali parlamentní většinu, proti principu republikánských voleb usilují o to, aby RN nezvítězila a pak se nějakými zákulisními tahy spojili s části NFP a udrželi se u moci.  Včera pozdě v noci provedla agentura pro výzkum veřejného mínění Ifop rychlý názorový průzkum, naštěstí většina voličů macronistů a stejně tak republikánů není ochotna sledovat doporučení politického vedení koho volit v druhém kole. A to je velká šance RN přiblížit de v druhém kole absolutní většině.
            Dnes ráno v analýze povolební situace píše velký francouzský žurnalista Ivan Rioufol: "Jenom sjednocená pravice může zachránit francouzskou Francii." Macron nechápe absolutně nic o zemi, kde je prezidentem. Není schopen vidět hlubinu francouzské provincie, kterou nenávidí. Včerejší výsledek je jeho velkou porážkou. Včera večer v přestrojení za rockera (sako, džíny, kšiltovka, černé brýle) se svou ženou v ulici Le Torquet. Z tohoto přehnaného snímku bychom si měli pamatovat předvedenou tvář násilníka, který právě dorazil do města. Od narcisa na pokraji utonutí se dá očekávat to nejhorší, aby si zachránil kůži. Od včerejška Elysejská pole páchnou antisemitismem a islámismem, Macron se vlichocuje Melenchonovi, který po oznámení výsledků se proklamoval vůdcem alternativy, po jeho boku Rima Hassanová (Palestinka) v palestinském kefieh. Hassanová hlásá antižidovskou nenávist, Izrael prý cvičí psy, kteří budou trhat Palestince, kteří jsou momentálně v detenčních táborech. Od včerejšího večera je tato levice Macronovým a Attalovým spojencem.        
   

Žádné komentáře: