čtvrtek 29. února 2024

technologie objev

Demos proti pravici

V Evropě nastal soumrak velkých objevů a nových technologií, Sahra Wagenknechtová řekla na popeleční středu v Passau, že došlo k císařskému řezu v evropském vzdělávání, gender-gaga dominují univerzity a školy, z žáků a studentů udělal evropskounijní režim "demos" proti pravým, bída školství je vidět všude v Evropě. Klasifikace je přežitkem minulosti, matematiku a mateřský jazyk může prznit každý, jak si umane, důležitější než matematika je správná strana ve válce s Putinem. Opravdu elitní emigrují někam daleko nebo se stáhnou do vnitřní emigrace. Velkou technologickou událostí v EU dnes není vlastní inovace, ale otevření detašovaného pracoviště americké megafirmy, vysávání evropského duchovního potenciálu jde ruku v ruce s transferem rozhodujících evropských firem za oceán.

             V EU je antinárodní politika klíčovým dogmatem, unijní mocenská centra žárlivě střeží aktivity členských zemí, nikdy se nesmí prokázat, že jenom národní přístup je nosný a perspektivní. A právě to platí zrovna  ve velmi  citlivé oblasti, kterou je technologický rozvoj. Klíčová inovace totiž může být odkryta jen v národním koncentrovaném prostředí, v amerických technologických centrech pracují odborníci z celého světa, ale v tvrdě amerikanizovaném prostředí, kdo se někdy podílel na jejich činnosti, potvrdí, že velmi rychle všichni zapomenou odkud pochází a konvertují k americkému stylu ve všech aspektech své existence. V EU žádná přirozená unijní podstata jako v USA neexistuje, proto totiž je Evropa Evropou. Unijní podstata je politická fikce a podvod, všechno sice musí být sdíleno a sloučeno pod vedením specializované agentury v regulích komunitárního práva, ale na to, aby na tom vykvetl technologický objev, je to příliš plytké a vyumělkované.
           V BVoltaire analyzuje místopředseda suverenistické strany "Vzhůru Francii" Lionel Mazurié  důvody technologického zaostávání EU za Čínou a USA.  Google v polovině února otevřel v Paříži velkou laboratoř umělé inteligence, technologický gigant chce profitovat z kreativity francouzských inženýrů, když už Francie není schopna jim otevřít profesní možnosti. Lionel Mazurié píše, že jde o znepokojující strategii vysávání národních talentů a inovací, které Francie není schopna využít. Dohoda s Google je pro Francii nevýhodná i když Google přinesl do země velké úložiště a výpočetní výkon. Mají však vědecké poznatky větší váhu než infrastruktura? Francie bude hostit druhý největší evropský počítač financovaný Francií, Holandskem a EU a unijní hnilobný červ je v ovoci.
           Evropské výzkumné centrum pro bezpečnost letecké navigaci se zřizuje v Brétigny. Všechno jde mimo národy a tato tendence akceleruje. Národy jsou mimo hru ve prospěch Evropské unie. EU se nastoluje jako náhradní státní platforma, která prodává své služby národním subjektům, které se stávají skeletem sebe sama, promění se v národní pobočky unijních center. Za služby nadnárodních agentur se bude muset zaplatit. Diktát Evropské komise je čitelný a lehce dekodóvatelný, Brusel ho členským zemím doručuje bez studu. Týká se to i základního výzkumu, členské země přímo nebo nepřímo snižují náklady na výzkum, ve Francii letos o miliardu eur, peníze je potřeba ušetřit na pomoc Ukrajině. Naopak Evropská komise velkoryse investuje 233 milionů do 12 strategických projektů na ochranu klimatu. Ta samá Evropská unie financuje 260 miliony 1249 doktorandů v projektu Marie Skłodowska-Curie. Co potom s takovými individui řízenými a orientovanými podle impotentní evropskounijní doxa?
          Lionel Mazurié připomíná, že Francie je velkým finančním donátorem globálního unijního financování, Francie plýtvá svými financemi v málo kreativním unijním systému, z kterého získá zpět něco málo, co je Brusel ochoten jí dát. Francouzi si často neuvědomují existenci celé této federální infrastruktury, která nahrazuje jakoukoliv národní iniciativu a národní vládu, ale na francouzských financích parazituje.

Žádné komentáře: