pondělí 29. května 2023

milorad dodik

Anfán terrible

Milodar Dodik už dlouho pije evropskounijním a natovským strukturám krev, vydávají ho za balkánského upíra, kterého v dané chvíli nemohou fyzicky anihilovat, chtěly sankcionovat, ale to vetoval Viktor Orbán, jak daleko postoupil likvidační projekt upíra samotného, není jasné, ale likvidační program Republika Srpska (RS), které je prezidentem, se pomalu realizuje. Je záhadou proč si ho Srpové loni na podzim opět vybrali do prezidentské funkce, přitom v záloze bylo několik evropskounijních poskoků českého typu, pak mohli Srbové doufat v občasnou almužnu a ušlechtilou kombinovanou vládu bruselského pokroku a sarajevské šarii. Evropskounijní struktury jsou v srbském případě absolutně věrným pokračovatelem nacistických tradic k tomu etniku. K Srbům nikdy nic normálního, nenáviděl je už Vilém II., Hitler je chtěl vyhladit a dnes likviduje jejich státnost EU s USA. Jinde ve světě se EU zaštiťuje legalitou, v srbském případě se Brusel bezostyšně podílí na likvidaci Daytonských dohod, autonomie srbských obcí v Kosovu byla pravděpodobně stejnou lstí jako Minské dohody. EU a USA jmenovaný Vysoký reprezentant OSN pro Bosnu a Herzegovinu Schmidt nemá oprávnění vykonávat tuto funkci, protože v Radě Bezpečnosti OSN Čína a Rusko vetovaly toto jmenování, přitom na stránkách americké ambasády v Sarajevě se píše, že Schmidt rozjasnil situaci, jmenoval ústavní soudce a začal vydávat zákony konfederace, které napravují nefunkčnost státu způsobenou Srby. V tomto případě americký hegemon zcela odhodil demokratickou masku. V situaci dlouhodobého existenciálního tlaku západních struktur na RS, lídři země logicky hledají spojence všude po světě a Rusko a Čína jsou přirozenými východisky.

           Jaké následky může asi mít už za poslední rok třetí návštěva prezidenta republiky Milorada Dodika v Moskvě, kde se v úterý v Kremlu setkal s ruským prezidentem, se dá jen vzdáleně odhadnout, upír evropskounijní kvalitní krve, ale jakou má kuráž. Velkým úderem EU realitě je vyhlášení ruského prezidenta, že vzájemný obchod Ruska a RS v posledním roce narostl o 57 %, prezident řekl, že je mu známý zájem podnikatelů v RS o kooperaci s ruskými firmami a chce podpořit tuto spolupráci. Prohlásil, že oceňuje neutrální polohu RS v ukrajinských událostech a ocenil Dodikovu zdrženlivost v tomto směru. Dodik řekl, že RS bude dál úporně zastávat svoji politickou pozici, prohlásil, že nelze házet vinu na jednu stranu, nejlepším řešením by bylo okamžité zastavení války následované vyjednáváním, Dodik se domnívá, že nejde o rusko-ukrajinskou válku, ale o střet Západu s Ruskem.
         RS je stabilní zemí míru, ale čelí velkému tlaku západních struktur na zrušení Daytonských dohod, v Rusku vidí Dodik garanta těchto pro existenci srbského národa klíčových dohod. Za posledních 20 let musela RS odevzdat muslimskému centru v Sarajevu už 100 pravomocí, které Daytonské dohody garantovaly. Síla, kterou Západ nasazuje proti RS je obrovská a Srbové nesou ztráty. Podle Dodika, a reálná fakta to potvrzují, samotná existence Republiky Srpska je ohrožena. RS je v rámci celé Bosny a Herzegoviny ekonomicky nejefektivnější oblastí, ale západní struktury blokují její rozvoj, jedním z největších nepřátel národní suverenity je politické zneužívání západního bankovního systému. Druhou autonomní entitu státu sdílí společně Chorvati a muslimští Bosňáci, kteří zde dík výrazné početní převaze vládnou.
          Dodikovou vizí, kterou Západ nepřipustí, je tak přirozená záležitost jako je nezávislost RS nebo sjednocení se Srbskem. Dodik prohlásil, že konfederace Bosna a Herzegovina je kolonií západního liberálního globalismu, který touží zlikvidovat srbský národ a z toho důvodu zřídil hybridní nadnárodní stát bez identity, respektu a tradice. V Bosně a Herzegovině působí mezinárodní vojenský kontingent, Rusko před dvaceti lety odtud vyvedlo svoje vojáky, Dodik se domnívá, že to bylo z důvodů etnické stability v konfederaci velkou chybou, Západ jednoznačně a neobjektivně podporuje bosenskou stranu na úkor RS.

Žádné komentáře: