středa 17. května 2023

evropa letargie

Evropa letargická

V Česku a v celé EU nežijeme v normálních poměrech, totiž většina zemí na světě nepovažuje za normální být dobrovolnou americkou kolonií. Trump nedávno pateticky oznámil, že dolar a USA čelí kolapsu, naznačil, že důvodem příští potopy je čínsko-ruské spojenectví. Prezident to vidí zcela přesně, pokud se Rusko chtíc nechtíc definitivně vzdálí svým evropských kořenům, Čína je uvítá s otevřenou náručí. Rusko je jenom v hauzírování servilních čecháčkovských médií, jako televize a mainstreamové noviny, bezzubou nevýznamnou zemí, na neštěstí s atomovou bombou. Ruský civilizační gigant pojistí čínské vítězství nad Západem. 

          Ve světě velká většina zemí oplývá přirozenou racionalitou a není ochotna být americkou kolonií. Země seskupení Brics oznámily vytvoření nového platidla ve vzájemném obchodě a v brzké budoucnosti definitivně skoncovat s americkou dolarovou hegemonií. Zvolí takový typ obchodní výměny, který se nejvýhodnější pro jejich obchodování, navždy se zbaví amerického četníka, který brzdí rozvoj jiných zemích jenom proto, že jsou schopnější nebo z nich děla lokajské loutky, kterým diktuje dodržování sankcí, které uvalil na své rivaly. Brazilský prezident Lula za své nedávné návštěvy podepsal v Číně spoustu bilaterárních obchodních dohod, v kterých se počítá s obchodováním v národních měnách mimo dolarovou oblast. Lula vyzval ostatní země, aby příkladu následovaly: "Proč nemůžeme obchodovat  vlastními měnami", řekl v Bank of Šanghai. "Kdo rozhodl, že dolar po zrušení zlatého standardu musí být rezervní měnou? Proč ne juan, real nebo peso?" Lulovi tleskali Číňané i v dalších zemích, do dolaru zamilovaní Češi skřípají zuby.
         Příkladem politické soudnosti pro EU mohou být i chudé africké země, které preferují nezávislost svých zemí a nenávidí západní paternalismus (nedávno to vysvětlil Macronovi konžský prezident). Spojené státy jsou při realizaci svých zájmů bezohlednou zemí, a jak kdysi prorocky viděl Eisenhower, oddané zájmům zbrojařských firem. USA se zoufale snaží oddálit konec své hegemonie,  Evropu vmanipulují do šíleného protiruského driftu, který ničí její ekonomiku. Dík své mizerné elitě, Evropa spojila svůj osud se skomírající velmocí, evropská zahrada, o které mluví Borell (je utrpením vidět tohoto chudáka v čele evropské diplomacie), se podobá škole polodementních. Evropa se fatálně propadá do bezvýznamnosti ve světě, který bude multipolárním. Dominantní evropskounijní ideologie nás opila až ke ztrátě soudnosti, není náhoda, že banky začínají krachovat, objevuje se násilí, inflace se stala normou všedního dne a sociální smír dospěl k hranici možností. Svět se mění, někteří padnou, jiní půjdou nahoru, po vystřízlivění nám nepomůže žádný psycholog ani bruselský psychopat.  

Žádné komentáře: