sobota 22. dubna 2023

hoecke baerbock bystron

Případ falešného pasu

Německá zahraniční politika je svým způsobem neestetická. Podivné zvrácení pocitů, když vidíme, jak se batolí z letadla v Pekingu zelená německá ministryně zahraničí, podvědomí vnutí mozku pocit ošklivosti, i když dotyčná ošklivá není. U Lipavského se nemusí podvědomí ničím vnucovat. Když vstupovali do politiky němečtí zelení a podobně v Česku  piráti, vzbuzovali jakési sympatie, rozčeří politické vody a stejně rychle, jak přišli, odtáhnou, stejně rychle jako podobné hippie strany kdysi v Holandsku. Nestalo se tak, a tento politický balast je velkou zátěží politického systému. V Německu jde pouze o zelené, v Česku se k pirátům řadí topka a starostové, český politický systém to dovedlo do zkorumpovaného patu.

          Petr Bystroň v Bundestagu ukázal email, z něhož vyplývá, že ministerský referát dal pokyn velvyslanectví v Islámábádu, aby udělilo Afghánci vízum i do falešného pasu. Ministryně Baerbocková vysvětlila, že se neděje nic nelegálního, jasně prý prosazuje zákonnost mezinárodních akcí a v Německu hájí právní systém, ať je napaden zvenčí nebo zevnitř. V Číně se museli dobře bavit, když jim tam blábolila podobné nesmysly. Ministryně uvedla, že mezi Pákistánem a Spolkovou republikou je ujednání o tom, že Afghánci mohou přes hranice i bez pasu, člověk musí vyjít vstříc ženám a dětem, aby co nejrychleji byly z Pákistánu pryč. Případ ukazuje jaký jed pseudomorálky šíří zelení, zákony nehrají žádnou roli pokud jde o realizaci záměru, který považují za žádoucí. Zachránit matky s dětmi v Pákistánu, ale na Ukrajině sponzorovat brutální válku až k totální atomové eskalaci. Baerbocková problém falešných pasů v parlamentu morálně osvětlila a věc je vyřešená, efekt stejný jako kdyby se jí Bystroň zeptal na počasí. Celá věc ukazuje, že Německo se nachází v mimořádné situaci, zákon byl v zemi vždycky posvátný a ministři rychle padali jenom pro podezření z něčeho nezákonného.
             Režim si nárokuje morální planetární superioritu, přitom jde o trapnou služebnost americkému imperialismu, a vyvyšuje se nad zákon. O to tvrdší represe mohou očekávat režimní kritici a politická alternativa. Systémová alternativa strana AfD je v Durynsku velmi silná, podle průzkumů veřejného mínění obvykle první nebo druhá v pořadí. Výbor durynského Landtagu před pár dny už po sedmé zbavil poslanecké imunity zemského šéfa AfD Björn Höckeho. Podobně jako v Bundestagu, v Landtagu sedí dva bloky, mainstreamový a alternativní, pokud by v systému existoval minimální stupeň demokracie, mainstreamový blok by vedl diskuzi s politickou alternativou, s alternativou však vede mainstream tvrdou válku, poštval na ni média, v parlamentu se jí odpírají tradiční posty ve výborech a proti alternativě tvrdě jde mainstreamem zmanipulovaný soudní systém. Nediskutovat s alternativou a její očerňování v médiích vedou ke zborcení kvality politického systému a trivializaci politické diskuze. Tělem zchromlý prezident když vstoupil do politické hry, vždy v tom byla síla a politická váha, když vstoupí do hry, jak se zdá, duchem zchromlý prezident, jsou to zbytečné banality, občas i nechutné, jako v případě LGBT propagandy na maďarských školách. Diskuze v německých médiích o počtu tanku a množství munice na Ukrajinu nejsou alternativní, alternativní téma se může otevřít jen s AfD, totiž zastavit válku na Ukrajině. Alternativa se v evropskounijní totalitě nechápe jako soupeř, ale jako nepřítel, záměrem vládnoucího mainstreamu je pronásledování politického protivníka. Soudní systém se často zapojuje do této hry, protože soudce dnes vybírají politické partaje, jde o justici totalitární demokracie.
            Výbor durynského Landtagu zbavil Björn Höckeho imunity za výroky na předvolebních shromážděních v květnu 2021, měly být nacistické. Co vůdce politické alternativy vůbec řekl? "Ať žije Německo, ať žije opravdová Evropa", "Všechno pro vlast, všechno pro Německo". Podle státních prokurátorů "Všechno pro Německo" byl předvolební slogan SA.            


Žádné komentáře: