čtvrtek 20. dubna 2023

akcelerace

Aspoň něco (v EU) akceleruje

Evropskounijní spravedlnost je několikavrstevná, proč se vůbec organizace, která vznikla kvůli ekonomické spolupráci, proměnila ve fašizoidní monstrum, které tyranizuje vlastní občany a původní důvod spojenectví, ekonomiku kontinentu, pomalu, ale jistě dovádí k ruinám? Evropskounijních zákonů a svazujících vyhlášek jsou statisíce, Česká republika má smůlu, protože se tradičně vyznačuje velkou servilností a zbabělostí, i poplašňák proti psům musí být v Česku policejně zaregistrován, což prostého Čecha může traumatizovat, jít dobrovolně na policii vyvolá od dob, kdy službu "pomáhat a chránit" vykonávalo gestapo, mrazení po těle, navíc v dnešní temné epoše, kdy režim začíná používat bezpečnostní složky proti vlastnímu lidu. Ovšem i v EU se najdou ostrovy úžasné svobody, např.  kyperští státníci se s Leyenovou a spol. velmi rádi olizují, v novinách se EU každodenně skloňuje ve všech pádech, ale v kavárnách a tavernách leží popelník na stolek a kouří mladí i staří. Pocit svobody je tak silný, že ani celoživotní nekuřák neodolá a zapálí si. Konečně kouřila většina evropských velkých, Freud i když byl v poslední fázi zhoubné choroby, neodpustil si doutník. Zde bude důvod proč je celá EU tak malá a bez tvořivé vitality.

        Když odmyslíme velký ostrov svobody stojící nad zákonem, kterým je evropskounijní centrum v Bruselu, což se dá pochopit, v ráji podvodu obvykle zákony neplatí, existuje další evropský ostrov svobody v Marseille, tentokrát svoboda pro mladé zločince. Marseillská aglomerace, která čítá 1,7 milionu lidí, je druhou největší městskou aglomerací ve Francii, imigrační procento je zde jedno z nejvyšších v zemi. Centrum města není bílé, je černé a arabské. Loni kvůli drogovému byznysu 40 vražd a 65 přestřelek, letos koncem března policie uvedla, že od  začátku roku  v drogových válkách a mstách bylo zabito 14 lidí a 43 zraněných, prokuratura vydala kvůli vraždám 32 zatykačů. Místní noviny píší, že alarmující je věk zabitých a zraněných, často se jedná o nezletilé. Po městě se pohybují ozbrojené armády ke všemu odhodlaných výrostků, které mezi sebou válčí, většinou jde o mladé Araby druhé generace. Ve Francii jsou zvyklí na násilné střety mladých imigrantů na periferiích velkých měst, ale v Marseille se neválčí jenom na periferii, ale i v historickém jádru města. Armády drogových dealerů jsou dobře organizované odnože marockých a jihoamerických drogových kartelů. Bossové kartelů delegují nejšpinavější práci tlupám mladých, někteří z nich prošli polepšovnami nebo se rekrutují z  řádných rodin, na bitevním boji je sjednotí zabíjení a násilí. Minulý týden policie reportovala jednoho mrtvého a dva zraněné, věk 16, 15 a 13 let. Nejstaršího zabil výstřel do hlavy z minimální vzdálenosti, přitom v březnu ho za drogové delikty odsoudil soud pro nezletilé k výchovným trestům, než je mohl absolvovat, ocitl se na hřbitově.
           Pokud splní člen bandy pracovní normu prodeje, říkají tomu šuf, dostane 100 eur. Platba okamžitá. Dotyčnému se otvírá závratná rychlá kariéra, každý stupeň nahoru přináší exponenciální nárůst odměny. Podle policie se v každém z mnohých distribučních center denně na mzdách proplatí až 80 tisíc eur, víc než dost, aby se drogoví bojovníci motivovali a za každou cenu likvidovali konkurenční armády. Krvavý útok následuje protiútok, jedna vendeta druhou, mrtvý za mrtvým. Státní prokurátorka Laurensová prohlásila v tisku: "Jsme ve fázi akcelerující dynamiky, situace je nanejvýš znepokojivá..." V pravicovém tisku se přikládá zodpovědnost za situaci justici, která místo objektivní spravedlnosti prosazuje lidská práva. V tragické situaci se nachází obyvatelé periferních čtvrtí, které zákonitě degradují a jsou mimo policejní kontrolu. Obyvatelé jsou terorizováni a jen málokdo má odvahu žádat státní orgány o intervenci. Před pár dny obyvatelé zorganizovali protest před radnicí v Castellas, kde je jedno z epicenter drogového byznysu, zcela výjimečně protest spojil celé levicové politické spektrum i lepenisty.

Žádné komentáře: