pondělí 6. března 2023

maassen merz cdu

Hans-Georg Maassen versus Friedrich Merz

Bývalému předsedovi německého úřadu na ochranu ústavy Hans-Georg  Maassenovi hrozí vyloučení z mateřské strany CDU. Samotný úřad na ochranu ústavy je podivným darem amerických okupačních jednotek Spolkové republice. Úřad měl regulovat politické dění poválečného Německa, rychle se přeorientoval od nacistických politických reliktů směrem k ochraně amerických zájmů místo ochrany ústavy. V šedesátých letech tento úřad zakázal politicky velmi významnou komunistickou stranu, význam tohoto vnějšího zásahu do politické prostoru, tak významného státu, měl zcela zásadní důsledky pro historii moderní Evropy. V osmdesátých letech se tato instituce podílela na zákazu sílící a politicky slibné strany republikánů, k jejímž zakladatelům patřil velký český šachista Luděk Pachman. Opět tento brutální vnější zásah do demokratické prostoru zardousil vývojové možnosti státu a redukoval samotnou politiku, smyslem zákazu bylo zabetonování proamerického vládnoucího mainstreamu a zabrzdění politické evoluce. Dnes se tato instituce snaží v podobném smyslu zlikvidovat Alternativu pro Německo. Merkelová před pár lety Maassena z funkce předsedy úřadu odvolala, nebyl dostatečně konformní...

           Maassen je dnes poslancem za CDU v Bundestagu, vede ve straně konzervativní proud Werte-Union, je schopen mít politický názor odpovídající kvalitnímu mozku, kterým bezesporu je. V dnešní pseudo demokratické době je něco takového nežádoucí a důvodem k likvidačním postihům. Bývalá konzervativní strana německých lidovců CDU si našla záminku a otevřela proti Maassenovi řízení o vyloučení ze strany. Maassen koncem ledna řekl, že hybným motorem v politickém a mediálním prostoru je eliminační rasismus proti bílým, mluvil také o zeleno-rudé teorii, podle níž jsou běloši považováni za podřadnou rasu a proto musí být do Evropy přivedeni pořádní arabští a černí muži. Německý tisk okamžitě spustil tirády o tom, že Maassen propadl konspirační ideologii a trpí radikální pravicovou deviací. Nezaměnitelným symptomem nejtvrdší totality je ztráta smyslu pro humor, v stalinismu nebo v německém rajchu kolem koncentráků se moc humor nepěstoval, nemylme se, povinný aplaus vyčpělému cimrmanovství není než projevem totalitní doby. Maassenovy nadsázky jsou naopak vtipné a adekvátní, co jiného jsou televizní podmuži a lídři dnešního mainstreamu? Nenávist mainstreamu, včetně vedení CDU, proti Maassenovi, má hlubší kořeny než jsou jeho poslední výroky. Maassen konsekventně upozorňuje na rizika spojená s masovou imigrací kulturně jiné populace. V roce 2018 upozornil na nebezpečí spojená s azylovou politikou Angely Merkelové. Jeho otevřené analýzy dohánějí mainstreamovou politiku ke krajní zuřivosti, pokud prezidium CDU prosadí jeho vyloučení, pak se tato strana ničím nebude lišit od levičáckých partají, kde se islám, azyl, imigrace nesmí diskutovat.
          Maassen těžce napadl současné stranické vedení CDU, o procesu svého vyloučení ze strany prohlásil: "Merkeliáni v CDU chtějí za každou cenu zabránit, aby se CDU opět stala racionálně jednající stranou bez ideologického balastu, jednající v německých zájmech. Vedení CDU se obává, že stranický proud Werte-Union se stane tak silným, že prosadí změny ve straně i v celém Německu." Maassen říká, že je ve velmi těžké situaci, mainstreamová média, politická levice i vedení vlastní strany bez důvodu někoho difamují a vydávají ho za antisemity a státního nepřítele. Před pár dny se saský ministerský předseda Michael Kretschmer svého stranického kolegy zastal, v Sasku CDU soupeří o první místo ve voličské popularitě s AfD a konzervativně ladění Sasové by mu jiný postoj k Maassenovi neodpustili. Kretschmer prohlásil, že není možné ze dne na den někoho jen tak ze strany vyloučit. Na druhé straně předseda CDU Friedrich Merz: "Žádáme Maassena, aby CDU opustil, jeho výroky a myšlenkové procesy nemají v CDU místo. Budeme zkoumat jaké možnosti vyloučení máme.." Zajímavý propad kdysi pravicové politické strany, její předseda Merz je soudcem myšlenkových procesů členů strany.
          Kdo je předseda CDU Friedrich Merz? Celkem tuctový politik, který zdaleka nedosahuje úrovně Angely Merkelové, poslední rok si udělal jméno válečným štvaním proti Rusku, pokud by bylo v jeho silách, NATO by už s Ruskem válčilo. Včera v JournalistenWatch o Merzovi píše Thomas Schlawig. Americká loutka Merz ve jménu jakéhosi "právního státu", který neexistuje, chce ustavit proti Rusku zvláštní tribunál. Dá se spekulovat koho Merz vlastně zastupuje. Merz chce nastolit na Ukrajině jakýsi "právní stát" v jehož žoldu pracuje. Oč jde? Před kariérou v CDU zastával Merz významnou pozici v dozorčí radě BlackRock Deutschland. BlackRock a Blackstone jsou hlavními akcionáři Cargill, Dupont a Montsardo. Ukrajina má 600 000 km2, z toho 170 000 km2 orné půdy jsou v cizím vlastnictví, tj. 17 milionů hektarů, pro srovnání v celé Itálii se najde 16,7 milionů hektarů orné půdy. 30 % ukrajinské půdy Ukrajincům nepatří, tento nenápadný výprodej probíhal posledních osm let, po maidanském puči organizovaném USA a EU. Nic takového se nedočtete v žádných dějinách. Kdo je vlastníkem těchto 30 % ukrajinské půdy: Cargill, Dupont a Monsanto. A jedním z jejich hlavních akcionářů je Merzova BlackRock. Je jasné, že tento kapitálový gigant má největší zájem na válce na Ukrajině. Tyto informace nám ozřejmují, jak se to má s "právním státem" v  Merzově myšlení. Merzem iniciovaná rezoluce v Bundestagu: "Reakcí právního státu na ruský útok musí být speciální tribunál proti Rusku." Nikdo si nevzpomíná, že by kdy Merz požadoval speciální protiamerický tribunál jako odpověď na války, které USA vyvolaly, od roku 1775 to bylo 227 válek, které zahájily, aniž je kdokoliv napadl. Po 1945 to byla Korea, Vietnam, Jugoslávie, Afghánistán, Sýrie... Americké války si vyžádaly miliony obětí, válečné zločiny nikdo nepočítal. Napalm, radioaktivní munice v Iráku a v Jugoslávii. Nagasaki, My Lai. Merz už byl dost starý, aby mohl za tyto zločiny požadovat sondertribunál. 

2 komentáře:

horjo řekl(a)...

https://seecheck.org/index.php/2022/10/14/us-owned-firms-did-not-buy-a-third-of-arable-land-in-ukraine/

Anonymní řekl(a)...

https://seecheck.org/index.php/2022/10/14/us-owned-firms-did-not-buy-a-third-of-arable-land-in-ukraine/