neděle 18. prosince 2022

katar maroko spanelsko

Osvobodíme okupovaná území..

 V Courrier de l´Atlas novinář  Abdellatif El Azizi komentoval marocké vítězství nad Španělskem: "Určitě jsme ještě neosvobodili Palestinu, neosvobodili jsme okupovaná území, ještě pořád Západ krade naše bohatství, ale s nadějí v duši pozorujeme mladé hráče, jak vnáší radost do duše naší populaci trpící hegemonií bývalých kolonizátorů. Zdá se, že se do západního světa šíří tupý strach. Jestli je fotbal pokračováním války jinými prostředky, jen dobrá. Rána Andaluzie se mezi těmito dvěma zeměmi nikdy nezahojila, dívají se na sebe jako hlinění psi za fasádou smíření. Stačí sledovat množství kolujících videí evokujících muslimskou Andaluzii a generála Tarika." Se zápasem Maroka se Španělskem okamžitě vypluly na hladinu kamenné historické kulisy, které jsou (naštěstí) silnější než NATO a EU. Je to nenávist jiné civilizace 

         Arabsko-islámský svět je schopen se obdivuhodným způsobem sjednotit a jen čeká na příležitost, kterou brzo dostane. Na druhé straně Evropa je raněna ztrátou paměti a vede ideovou válku sama se sebou a čím dál nebezpečnější reálnou válku se svoji civilizační součástí, ovšem potvrzení evropskounijního duchovního i politického marasmu vždycky překvapí. O fotbalistech nikdo nebude předpokládat, že mají čas se zabývat dávnou i méně dávnou historií, ale předpokládá se, že o ni nebudou aspoň žvanit, je překvapující jakého chudáka si vybrali do čela fotbalové federace. Stačí si znovu pročíst listopadové hodinového lektýrování Švýcara Infantina na konferenci před zahájením šampionátu v Doha. Pravděpodobně zpit katarskými miliony školil o evropském pokrytectví a o úžasné katarské organizaci, nikdo z emigrantských dělníků na fotbalových stavbách prý není diskriminován a nikomu nebylo ukřivděno.  Infantino lektýroval o 3000 letech evropského ponižování ostatních, Evropa by se měla dalších 3000 let ostatním omlouvat a následovala řada podobných nesmyslů. Fotbalový hlupák! Před 3000 lety v Řecku začal po civilizačním vrcholu Mykén skotinos kairos, Evropa se na dlouhá staletí octla mimo záběr světové historie. Přitom arabský svět se rozkládá na brutálně dobytých křesťanských územích, dvanáct set let podnikali Arabové ze severní Afriky nájezdy na otroky do oblastí jižní Evropy, arabský hrdina Tarik dobyl na Visigótech velkou část Španělska a ohrožoval Francii. Fotbalový žvanil se domnívá, že může náš kontinent beztrestně znectít, v evropskounijním marasmu není ovšem výjimkou.       
       "Neorganizujeme válku, ale fotbalový šampionát", řekl Infantino před zahájením šampionátu, Orwell napsal něco jiného: "Sport je válka beze zbraní" a fanoušci arabských zemí chápou fotbal spíš ve smyslu Orwellova výroku. Damien Rieu v Causseur komentoval marocké vítězství, fanoušci Maroka chápou fotbalové vítězství jako odplatu na kolonizátorech, jakoby nevěřili svaté větě imigrační ideologie  "žijme společně",  ale věřili nastávajícímu civilizačnímu střetu. Už vítězství Lvů z Atlasu v Belgii, Španělsku a v Portugalsku vyvolalo obrovské střety s policií v Holandsku, Francii a v Belgii, obzvlášť v muslimské enklávě Molenbeek. Důkazem geopolitického rozměru těchto událostí - hráči a maročtí fanoušci oslavovali vítězství máváním palestinské vlajky. 6. prosince maročtí fanoušci slavili svůj triumf na Champs-Elysées voláním "Free Palestine" a pálením izraelské vlajky, další stoupenci instalovali palestinskou vlajku na fasádě radnice v Amiens Nord a podobné incidenty se pozorovaly na řadě dalších míst ve Francii, včetně pálení aut a loupení v Avignonu. Maročtí stoupenci na sociálních sítích publikovali nesčíslné příspěvky a fotomontáže s motty: po sedmi stech letech okupace je třeba osvobodit arabská území v západní Evropě. Al Andaluz is back." "Toto vítězství patří celému marockému lidi, všem Arabům a všem muslimům ve světě", komentoval vítězství marocký hráč Sofiane Boufal. Těžko si lze představit následky, kdyby něco takového řekl hráč nějakého evropského týmu. Muslimská dimenze šampionátu má mnoho aspektů, např. maročtí hráči oslavují vítězství muslimskou modlitbou, před penaltou neváhají volat "Allah Akbar." Hamas marockému týmu gratuloval.

Žádné komentáře: