středa 31. srpna 2022

pokrytectvi vulin eu

Diagnoza: pokrytectví

Pokrytectví je hlavní charakteristikou dnešní posthavlovské nebo vrcholné havlovské epochy, nejen u nás, ale je bází na niž je postavená celá Evropská unie. V době totální relativizace a negace mravních kategorií se evropskounijní komedianti pokouší umravňovat celý svět. Každý Afričan je však apriori velkým odborníkem na jejich mravnost. Macron dostal v pátek v Oranu málem po hubě od nebojácných Alžířanů, vysvětlili mu, jak se to má s jeho evropskou mravností. Československo se rozpadlo, protože Havel z důvodů, které vydával za mravní, zlikvidoval zbrojní průmysl na Slovensku, který tam generoval nejen zaměstnanost a prosperitu, ale i průmyslové inovace a technický rozvoj. Ze Slovenska se dík této mravnosti stala jedna velká montovna. Jeho dnešní následníci v české vládě sice zbraně nevyrábí, ale jsou handlíři se zbraněmi ve velkém, kde nemají zbraně, tam dosypou jed. Z opulentních dobře vytápěných kanclů, podobně jako kdysi jejich mistr, kážou vodu o těžkých válečných časech, možná by společnosti otevřela oči analýza o sociálním zabezpečení potomků a bližních této vládnoucí kasty v těžkých časech.  

         Srbský ministr zahraničí Vulic od podívání jiná kategorii intelektu a fyzis než Lipavský. Ministr navštívil dvaadvacátého Rusko a jednal s Lavrovem. Nelze se divit, Prezident Vucic prohlásil v srbské televizi: "Srbsko dostává ruský plyn za fantastické ceny. Dostáváme dvě miliardy kubíků, a jenom za 800 milionů eur, fantastické. Pokud by Srbsko koupilo za evropské ceny dalších 1,2 miliardy kubíků, které ještě potřebuje, zaplatili bychom 5 miliard.", Vucic se dohodl s maďarským prezidentem Orbánem o využití maďarských plynových zásobníků a pravděpodobně dojedná s Ruskem i dodávku zbývajících 1,2 miliardy kubíků za tuto fantastickou cenu. Srbsko a Maďarsko se připravují na zimu. A Česko? Hrůzná představa, trapná Fialova vláda je další tři roky neodvolatelná, tomuto typu demokracie mohou fandit jenom v blázinci. Velká komunistická herecká hvězda Světla Amortová v jedné divadelní hře socialistického realismu pronesla na prknech první scény pateticky frázi "Všichni zdechneme ...", publikum se leklo, na prvním  místě se domnívalo, že v normalizačním Československu je takový pesimismus zakázán a taky rohlík se zdražil jen o pětník a marmeláda dostala méně ovoce, cena elektriky nikoho nezajímala, nevěděli jsme co s ní. Na zdechnutí to nebylo, bohužel si v rolích čarodějnic vytrénovala Amortová predikční talent a doba přišla se starosty,  piráty, Adamovou a Fialou.  
          Podle srbského ministra zahraničí Vulice vedení EU se pohybuje v dvojitých standardech, ministr odpověděl na kritiku některých funkcionářů EU, že se v Moskvě vyjadřoval proti EU. Vulic: "Nevím, co ví o mé cestě do Moskvy, vím, že je moc nemučila moskevská cesta maďarského ministra Szijjárta, rakouského kancléře Nehammera, a na spoustu Macronových hovorů s Putinem viditelně zavírají oči. Neregistrovali ani cesty saúdských a arabských lídrů do Moskvy. Jsou licoměrní. V Moskvě mluvím o tomtéž, o čem v Bruselu. Rusko nepožaduje po Srbsku, aby se zřeklo Kosova a Republiky Srpska, Srbsko nebude přijímat žádné sankce a vydávat za své cizí konflikty! Nemám sílu udělat toho tolik proti EU, co politika EU způsobila Srbsku. 

Žádné komentáře: