pátek 5. srpna 2022

emise veda klima

Emisní povolenky a věda

Českému ministrovi průmyslu Sikelovi v hlavě straší evropskounijní zelené programy, které mají být velkou perspektivou českého průmyslu, dočteme se na jeho wiki, ergo emisní povolenky jsou českou nadějí. Tyto zelené nesmysly v něm musí být hluboce zakořeněny, jinak by jeho minulá kariéra vysokého úředníka v rakouské bance Erste nebyla možná, jeho zkušenost v bance je kontradiktorní funkci českého ministra průmyslu. Rakušáci tradičně potřebují absolutně čistý životní prostor nejen v Rakousku, ale i ve dvěstěkilometrovém pásu kolem, atomovky zakázány, včetně špíny, která je spojena s produktivní prací, to jiní ať se ušpiní, felix Austria potřebuje čistý luft. Pro udržitelné Česko ministr této odrůdy není optimální, naše úspěšnost byla vždy nesena špinavou prací.
       Kromě zelených bojovníku z banky Erste, která by měla být z mnoha ekonomických důvodu znárodněna, též němečtí biskupové všech konfesí vehementně bojují za studenou planetu a za snížení CO2.  Třeba evangelický biskup Meister a katolický biskup Wilmer, podle nich se debata o klimatu musí začlenit do církevního života, nejlíp do bohoslužeb. Církve prý musí odvážně ve společnosti vstupovat do klima-politických debat.
       Klimatickému satanismu bank a biskupů musí čelit věda. Rozsáhlý evropskounijní zelený podvod ve světle existenciálního záchvěvu celé EU  trochu slábne, ale neuškodí si připomínat fakta navozující pravdu o problému. V posledním čase se objevila proklamace 83 vrcholných italských vědců o klimatu a jeho historii. Ano, existují klimatické změny, ale nejsou způsobeny člověkem, ale jsou neseny vlastní přirozeností, říkají italští vědci. Existuje urgentní potřeba bojovat s kontaminací v místech, kde nastala, lze jen lamentovat, že obvykle se poznatky vědy použijí až opožděně.
     Ale mělo by být jasné, CO2 není kontaminující látkou, ale naopak, je potřebný pro život na naší planetě.

      V posledních dekádách se formulovala hypotéza, že celkové planetární oteplení o 0,9º C, pozorované od 1850 je abnormální a nastalo důsledkem lidské aktivity, obzvláště emisemi CO2 následkem fosilního spalování. To je tvrzení mezivládního panelu OSN o klimatických změnách, vytváří se dojem, že to způsobuje velké environmentální škody a nese nebezpečí pro budoucnost. Mnohé národy světa investují velké prostředky, aby snížily emise CO2. Vede se agresívní propaganda, která si vynucuje čím dál dražší programy redukující CO2.
       Antropogenní původ oteplování je nedokázaným tvrzením, dedukovaným z několika klimatických modelů. Vědecká literatura naopak mluví o existenci přirozené klimatické variability, což vědecké modely dokáží reprodukovat, jde o variabilitu vědecky podloženou.  
     Antropogenní zodpovědnost za klimatické změny je přehnaná a katastrofické prognózy nejsou realistické.
       Klima je nejkomplexnějším systémem na naší planetě, vhodnými metodami se můžeme pouze přiblížit pochopení jeho charakteru a úrovni jeho komplexnosti. Simulační modely nereprodukují klimatickou variabilitu, a už vůbec nerekonstituují teplá období posledních 10 000 let. Ta se opakují každých tisíc let, existuje teplé středověké období, dobře zmapované římské období a dlouhá teplá období před 8tisíci lety. Šlo o teplejší období než zažíváme dnes, i když koncentrace CO2 byla menší než současná. Tato období byla podmíněna tisíciletými solárními cykly, jejichž efekty nejsou reprodukovatelné klimatickými modely. Např. teplé období od 1900 až do dneška začalo už v 1700, tj. v bodě kratší doby ledové, což bylo nejstudenější období za posledních 10 000 let. Odpovídá to tisíciletému minimu solární aktivity, které astrofyzikové nazývají Maunder. Od té doby narůstá solární aktivita a otepluje planetární povrch. Ovšem klimatické modely nejsou schopny reprodukovat klimatické oscilace posledních 60let, např. periodu tepla (1850-1880) následovanou chladným obdobím (1880-1910), studenou periodu (1940-70). Realita let (2000-2019) neodpovídá predikovanému teplotnímu nárůstu o 0,2º C za dekádu, ale vyznačuje se klimatickou nestabilitou a sporadickými oscilacemi Tichého  oceánu. Propagandistická mainstreamová média nicméně tvrdí, že extrémní jevy, jako hurikány a cyklony, narostly alarmujícím způsobem. Není to pravda. Např. existují oficiální data od 1800 o tropických cyklonech v Atlantiku, ukazují, že silná oscilace v šedesátých letech 19. století byla korelovaná s termickou oscilací Atlantiku, podobné se pozorovalo v letech (1880-90), (1940-50) a (1995-2005). Od 2005 do 2015 počet cyklonů klesl ve smyslu uvedené korelace. Mezi 1880 a 2015 neexistuje žádná korelace mezi počtem cyklonů a CO2, které roste monotónně.
           Systém klimatu není dostatečně pochopen. Říká se, že zdvojnásobení  CO2 ze 300 ppm před industriální érou na dnešních 600 ppm, mohlo zvednou planetární teplotu od 1º C do 5º C. Není to vůbec jisté. Mnohé studie dokazují, že citlivost klimatu na CO2 je signifikantně menší než odhadují klimatické modely.
       Je vědecky zcela irealistické připisovat člověku zodpovědnost za oteplování pozorované od 1900. Existují důvody věřit, že používané klimatické modely nadsazují antropogenní prvek a podceňují klimatickou variabilitu. Mainstreamová propaganda vytváří dojem, že existuje vědecký konsensus o antropogenní příčině klimatických změn.
       Pod provoláním podepsaná řada velkých italských vědeckých jmen (viz elmanifiesto.com).
       

Žádné komentáře: