úterý 8. března 2022

vigano papez

U kafe ráno s příštím  papežem..

Bývalý papežský nuncius v USA arcibiskup Carlo Maria Viganò patří mezi papabile tj. potenciální papež, je ikonou normálních katolíků, tj. stoupenců víry založené na Písmu a ne na politické charitě a perverzi, je škoda, že pokud bude zvolen, nesmí do Česka, šel by do basy za svůj názor na válku na Ukrajině, resp. by mohl být univerzitně televizní mládeží ukamenován jako sv. Štěpán.  Arcibiskupův dopis o 10 000 slovech svědčí o jeho obrovské erudici a hlubokém chápání reality, znamená záblesk světla ve světě evropskounijní bídy. Stopy geniálních postřehů a pravdy, která skýtá spásu i těm, kteří ani nechtějí být spaseni. Dopis nebo extrakt se okamžitě dnes ráno objevily na spoustě informačních serverů (Religion News service; MoneyCentral atd.)

          Carlo Maria Viganò: Pius XII. se v předvečer války 1939 obrátil na světové vůdce a lid, žádná slova prázdného pacifismu ani mlčení o nespravedlnosti, pontifik akcentoval "respekt k právům všech" jako podmínku pro plodné jednání o míru: "Nic se neztratí mírem, všechno může být ztraceno válkou. Lidé vraťte se k rozumu. Nechť se jedná. Jednání s vůlí jednat a s respektem pro práva každého, uvědomte si, že pokud se jedná  upřímně a aktivně, úspěch není nikdy vyloučen. Stanou se velkými - opravdovou velikostí - kteří umlčí hlasy vášně, kolektivní i privátní a nechají rozumu jeho pole působnosti, ušetří své bratry krveprolití a zmar své vlasti."
        Když se podíváme, co se děje na Ukrajině, aniž bychom podlehli falsům mainstreamových médií, uvědomíme si, že respekt k právům všech byl kompletně ignorován; máme pocit, že Bidenova administrativa, NATO a EU záměrně udržují situaci zjevné nerovnováhy, aby znemožnily jakýkoliv pokus o mírové řešení krize, což vyprovokovalo Rusko k vyvolání konfliktu. Zde leží podstata problému. Je to past pro Rusko i pro Ukrajinu, kterou pro obě tyto země nastražila globalistická elita, aby realizovala svůj kriminální plán. Není překvapující, že pluralismus a svoboda názoru, kterou se tak ohání tzv. demokratické země, je každodenně znásilňována cenzurou a netolerancí k názorům, které nejsou  konformní s oficiální narativou. Manipulace tohoto typu se staly během pandemie normou, ke škodě pro lékaře, vědce a novináře, kteří byli ostouzeni za prostý fakt, že zpochybnili účinnost experimentálních sér. Po dvou letech se prokázala jejich pravda, ale tvrdohlavě bude ignorovaná, protože nekoresponduje tomu, co chce systém prosadit. Pokud světová média tak bezostyšně lhala o vědecké relevantnosti, šířila lži a maskovala realitu, musíme se nyní ptát, proč by se najednou měla vrátit k intelektuální férovosti a k respektu k etickému kódu. Mezinárodní zdravotní instituce, vlády, donucovací justiční mechanismy, i katolická církev, musí sdílet zodpovědnost za zdravotní katastrofu, která se dotkla miliard lidí. Lze předpokládat, že tito zodpovědní najednou v sobě odkryjí třesk důstojnosti a projeví péči o občany a vlast, když válka ohrožuje bezpečnost a ekonomiku?
       Když se seznámíme s fakty a blíž nahlédneme jejich podstatu, vyvstanou pochybnosti, které se rychle promění v znepokojující jistoty. I když se jenom omezíme na ekonomické aspekty, pochopíme, že informační agentury, politické a veřejné instituce závisí na malém počtu finančních skupin, patřících oligarchii, kterou nespojují pouze finance a moc, ale též ideologické postoje, které vedou k akcím a k ovlivňování politiky národů a celého světa. Chapadly této oligarchie jsou dnes OSN, NATO, WEF a EU, filantropové jako Sorosova Open Society, Bill&Melinda. Tyto privátní entity mají sílu ovlivňovat národní vlády i procesy výběru volených reprezentantů. Dnešní držitelé moci šlapou po lidové vůli a omezují lidová práva, jsou to dvořané poslušní pánům, které nikdo nevolil, ale přesto diktují národům svůj politický a ekonomický program.  
        Ukrajinská krize se nám předkládá jako důsledek expanzívní arogance Vladimíra Putina, válečné monstrum Putin masakruje bezbrannou populaci, která hrdinně brání svou zemi. Proti tyranově aroganci se má vytvořit podle NATO a EU společná světová fronta, která nasadí sankce proti Rusku a pošle vojáky a zbraně ubohému prezidentovi Zelenskému, národnímu hrdinovi a obránci svého lidu. Na důkaz Putinova násilí, média šíří obrázky bombardování, destrukce, které se přičítají Rusku. Aby se garantoval mír, EU a NATO otvírají svou náruč Ukrajině.
         Aby se zablokovala "sovětská" propaganda, Evropa zablokovala Russia Today a Sputnik, aby se zajistilo, že informace bude nezávislá a svobodná. Této oficiální rétorice podlehne téměř každý. Ve válce znamená disent dezerci, a kdo odporuje, je vinen zradou, zaslouží si sankce. Ale pravda, pokud ji chcete znát, nám dovoluje vidět věci jinak, soudit fakta taková jaká jsou a ne taková jak se nám předkládají. Jaké je to pravdivé a správné nahlédnutí, jak naznačuje řecké slovo  ἀλήθεια, nebo snad eschatologickým pohledem ἀποκάλυψις.
          Expanze NATO. Na prvním místě fakt, který není lží a nedá se zpochybnit. Jakkoliv mohou fakta cenzory iritovat, říkají nám, že po pádu berlínské zdi, USA vojensky a politicky expandovaly do všech satelitů bývalého SSSR. Anektovaly do NATO Polsko, Českou republiku, Maďarsko, Estonsko, Litvu, Lotyšsko, Slovinsko, Bulharsko, Rumunsko, Chorvatsko, Albánii, Černou Horu a připravují anexi Ukrajiny, Bosny a Herzegoviny, Gruzíe i Srbska. Otevřeně řečeno - Ruská federace je v militaristickém obklíčení - od zbraní a raketových základen - pár kilometrů od svých hranic, nic podobného kolem USA. Uvažovat o rozšíření NATO na Ukrajinu a předpokládat, že to nevzbudí legitimní protesty Ruska, není nic jiného než záhada, zvláště když zohledníme, že v 1991 se NATO zavázalo, že se nebude dál rozšiřovat. Spiegel v 2021 publikoval publikoval závazek USA a NATO o bezpečnostních garancích pro Rusko. Jak víme NATO odmítlo dostát svým  závazkům Rusku, navíc vedlo svůj nátlak ve velmi delikátní situaci v geopolitické rovnováze. Proč vůbec USA - nebo spíš jejich deep state, který dovedl Bidena do úřadu - mají zájem na konfliktu s Ruskem a vlečou do něj i evropské partnery, s důsledky, které si dokážeme představit. Generál Marco Bertolini, bývalý velitel  "The Joint Summit Operational Command" vypozoroval: "USA nejenže vyhrály studenou válku, ale chtějí Rusko ponížit a usurpovat všechno, co bylo v sféře jeho zájmu. Proti Putinovi štvou baltské země, Polsko, Rumunsko a Bulharsko.."   
      V 2014 vyhlásil Doněck a Lugansk nezávislost na Ukrajině - ve jménu sebeurčení národů. Profesor Franco Cardini nedávno napsal: "15. února 2021 doručilo Rusko USA návrh plánu, jak ukončit konflikt kolem republik a zajistit práva rusky mluvícímu obyvatelstvu na Donbase. Bez odpovědi. Tato válka začala 2014 a byla to válka těch, kteří se chtěli vypořádat s ruskou menšinou na Donbase". "Budeme mít penze, oni nebudou. Budeme mít přídavky na děti, oni nebudou. Naše děti půjdou do škol, jejich zůstanou ve sklepě", tímto způsobem vyhrajeme válku, řekl v 2015 prezident Porošenko (viz). Osm let bombardování Doněcka a Luganska, tisíce obětí, 150 zabitých dětí, velmi vážné případy únosů, mučení a diskriminace (viz). Proč dnes skandalizovat ruskou intervenci na Ukrajině, když totéž provádělo NATO v Jugoslávii (1991), v Kosovu (1999), Afghánistánu (od 2001), Iráku (2003), Libyi, Sýrii (2011).
      Je děsivé pozorovat pokrytectví EU a NATO, jak bezvýhradně Zelenského podporují, jehož vláda beztrestně perzekvovala rusky mluvící Ukrajince a skandální mlčení o tom, že ukrajinská armáda používá  civilisty jako štít a umisťuje protiletadlové zbraně do populačních center. Mainstreamová média jsou velmi pečlivé v tom, aby neukázala ruské vojáky pomáhající civilistům organizovat humanitární koridory, které tu a tam ukrajinské milice ostřelují. Mlčení o tom, komu Zelenský rozdal zbraně. Zelenský samotný je mediální fikcí, 57dílný absolutně průměrný seriál, kde hrál učitele, který se stane prezidentem boje s korupcí, byla jeho prezidentská kampaň. Zelenského image je umělým produktem, manipulační operací politického charakteru. Zlikvidoval ministry staré gardy, prezidenta ústavního soudu, zavřel 7 televizních stanic. Uvěznil Viktora Medvedcuka, proruského sympatizanta a lídra druhé politické strany "Opoziční platforma".      

Žádné komentáře: