středa 19. ledna 2022

kubicki lauterbach vakcina

Vakcína pořád

Doufejme, že vláda dnes zamítne výnos babišovců o povinném očkování pro staré. Německý Bundestag bude téma povinného očkování projednávat v únoru. Wolfgang Kubicki, liberál staré gardy a místopředseda liberální strany FDP, kterého v partaji mladí postliberálové trpí z reklamních důvodů, spolu s 30 poslanci předložil sněmovně návrh usnesení proti povinnému očkování, v návrhu se praví, že Spolková republika věrna svým demokratickým tradicím,  nezavede žádné povinné očkování proti covidu. K návrhu usnesení se přidají určitě poslední mohykáni boje za svobodu v Evropě poslanci AfD a podle ohlasů i velká skupina poslanců CDU. Předseda unionistické frakce Brinkhaus je proti iniciativě, tento lidovec to zdůvodňuje zhruba velmi podobnou formou jako evropskounijní elitní paskvil a jeho národní odnože zdůvodňují větrné elektrárny, deformované školství, havarovanou ekonomiku a totální potravinovou závislost kdysi prosperujícího státu na nejtrapnějším dovozu: nerozumíme tomu, není to tak  jednoduché, oni jsou elitní a odborní.  Kubického návrh podle Brinkhause všechno zjednodušuje.

        V evropskounijním politickém systému vládnoucí partajní kamarádšoft, který evidentně nemá chuť, aby vůbec něco četl, co se podobá literatuře, se domnívá, že je schopen nejlíp posoudit jakýkoliv problém. Mitterand chodil každý čtvrtek do místní knihovny nedaleko Elysejských polí a půjčoval si sedm knih, které přečetl, rád o těchto knihách diskutoval s ostatními čtenáři v knihovně. Bezesporu výjimečný člověk ve srovnání s dnešní politickou pseudoelitou, která se zmocnila Evropy. Německý ministr zdravotnictví socan Lauterbach a bavorský lidovec předseda vlády Söder tvrdě vynucují povinné očkování.  Německý ministr zdravotnictví je příkladem toho, že dnes "elitní" v EU mohou říct jakýkoliv blábol, varianta omikron je slabší, ale je prý možné, že na podzim přijde něco horšího, proto je třeba povinné očkování. Podle Kubického uzákonit povinné očkování v situaci, kdy nevíme, zda-li infekce nesená variantou omikron nepřispěje k dlouhodobější imunizaci populace účinné i proti dalším variantám. Incidence variantou omikron radikálně stoupá (dnes v Německu přes 100 000 infikovaných) ve všech evropských zemích, ale počet pacientů klesá navzdory rostoucí incidenci.
          Zdá se, že omikron nepostihuje lidi bez vakcíny tak silně jako předchozí vlny, to ovšem relativizuje nutnost vakcinační povinnosti. Reálný tlak na vakcinaci sice klesá, ale o to víc rostou tlaky na její povinné zavedení, vakcinovaná část populace nemůže připustit, že nevakcinovaní přijdou zkrátka, navíc je televize vydávají téměř za delikventy a darebáky. Rakouská kabaretistka Lisa Eckhart v kabaretním programu vysílaném rakouskou televizí řekla něco, co v ČT není myslitelné: "Vždy potkáte lidi, i když už bude všechno na nule, kteří nebudou chtít, aby se hospody otevřely všem, budou si přát, aby jejich podstata dál spočívala v covidu a ne v charakteru". Spousta lidí a institucí se pohodlně nainstalovala v tomto covidovém režimu a jednoduše nedovolí, aby někdo vyšel z pandemie nenaočkovaný. Průběh varianty omikron těmto společenským složkám a televizním kanálům nezapadá do konceptu. Vládnoucí manipulačním způsobem filtrují skutečné odborníky, např. essenský hlavní virolog Ulf Dittmer říká, že evolučně neexistuje žádná cesta od dnešních variant ke smrtícímu viru, Dittmer je si jistý, že virus se už nevzdá "výhody" neuvíznout hluboko v plicích, ale v horních cestách dýchacích. Zní to logicky i pro laiky, virus je tak dobrý, jak dobrý je počet přeživších. Strategie "na podzim všichni naočkovaní" je politickou variantou řešení, virologové a není to pouze Dittmer z Essenu mají jiné varianty. Podle všeho kráčíme směrem k sezónní chřipce. Téměř hlavní německý virolog Christian Drosten z berlínského Charité v interview s Tagesspiegel se ukázal dost optimistickým k dalšímu průběhu pandemie, řekl, že dříve nebo později se každý člověk bude muset  Sars-CoV-2  infikovat. V interview Drosten prohlásil, že brzo budeme žít stejným způsobem jako před pandemií. 

Žádné komentáře: