sobota 2. října 2021

giraud bichot

Otázka přežití

Ve francouzských web novinách BVoltaire ekonomové  Jean-Baptiste Giraud a Jacques Bichot o jedné dlouhé krizi. Covid vyprovokoval krizi, která  je akcelerátorem již tak katastrofické situace, v které se Evropská unie nachází. Celému západu se nepovede dobře. Beztrestně se nedá žít z miliard splatných až za třicet let. V západních společnostech je velké procento lidí 18 – 25 let, kteří nepracují, zbytečně studují, nehledají práci nebo nemají vůbec zájem pracovat. Jednoduše nejsou užiteční, přitom v západních společnostech se nedostávají pracovní síly a nepokryje řada profesí. Může být univerzálně garantovaný příjem odpovědí na tento v historii nikdy neviděný problém? Nebo falešná energetická politika. Jak je možné, že lidé, kteří si říkají vědci, mohou vrhnout miliony lidí a ekonomiky zemí, kde žijí, do slepé uličky.
          Evropa ze všech kontinentů vyvíjí největší úsilí a oběti v procesu tzv. energetické transformace. Jak? Koncentrací na elektřinu. Tlačí nás, abychom kupovali elektrická subvencovaná auta, jsme nuceni nahrazovat olejové a dokonce plynové kotle tepelnými čerpadly a elektrickými konvertory. Mluví se o elektrických letadlech, nákladních autech a lodích. Aleluja! Elektrická rusalka nás zachrání před globálním oteplováním. 90% celosvětově spotřebovávané energie jde z uhlíku: nafta, plyn nebo uhlí. Pouze 10% je zelená energie z vodních elektráren, z větrných zařízení a solárních panelů. Atomová energie zcela dole s 2% z celkové spotřeby. Je reálné, že během dvou generací se nahradí elektřina plyn a uhlí nebo ještě větší nesmysl vodík, který v přírodě volně neexistuje? Nelze pokrýt planetu větrnými monstry a solárními panely. Projektované atomové reaktory tak akorát nahradí ty staré. Pochyby v tomto směru rychle zmizí, když si uvědomíme, že cena elektřiny od roku 2007 vzrostla o 60% a předpovídá se velké zvýšení ceny elektřiny v příštích letech. Energetická transformace, jak se v EU prezentuje, je nehorázný podvod.
         Porodnost ve vyspělých zemích je hluboce pod úrovní populační obnovitelnosti. Proč? Odpověď na tuto otázku je nezajímavá, co by nás mělo zajímat, jak ji zvednout za každou cenu, aby se uchovala populace nebo minimálně obnovovala, tj. 2.05 dítěte na ženu. Tento režim se musí okamžitě nastolit a ne až za dvacet let. Demografičtí experti předvídají brzký kolaps některých zemí. Společnosti bezdětných je kupodivu lhostejné, kdo zaplatí její důchod. Akceptuje jediné řešení – masovou imigraci. Je to jednoduchá rovnice pro ty, kteří jsou schopni plodit děti: dělejte děti nebo zmizíte! Dělejte děti nebo akceptujte masovou imigraci... Problémy denatatility a důchodu jsou intimně svázány. V dnešní situaci by lidé měli dobře zvažovat komu svěří do rukou svůj osud, lidem, kteří mají všech pět pohromadě a oplývají přirozeným rozumem, talentem a odvahou. Jde totiž o otázku přežití. 

Žádné komentáře: