pátek 6. srpna 2021

zemmour beaune

Evropskounijní model

Pro evropskounijní model fungování společnosti můžeme mít najít spoustu epitet, ale k vyčerpávající charakterizaci stačí termín směšný. Jsme směšní skrz naskrz, např. volební noviny pirátů a starostů v Karlovarském kraji, koalice se zasadí o dostupnost zdravotní péče, ovšem při první příležitosti odtud uteče za čáru i zdravotní uklízečka, nejen to, většina profesí je v důsledku katastrofického dopadu blízkého německého pracovního trhu na kraj výrazně nedostatková. V růžových termínech popisují, jak právě oni pozvednou školství, zemědělství, kulturu atd., pro tuto koalici by bylo možné hlasovat, pokud by zamýšlela postavit montovnu na roboty, kteří jejich růžový program zrealizují. Reálná lidská kapacita v kraji, navíc v demografické a vzdělanostní deklinaci, nedává perspektivu ani minimální udržitelnosti. U této koalice je nebezpečí, že místo montovny na roboty hodlají vylepšit kvalifikační  profil kraje megatransférem trpících válkami a suchem v nešťastných oblastech planety.

       Tímto typem směšnosti je postižená celá Evropská unie, předevčírem v Cnews v opakovaném pořadu Eric Zemmour debatoval o evropské dimenzi francouzské politiky se státním tajemníkem pro evropské záležitosti mladým Clémentem Beaunem. Pokud směšnost a obsedance vytěsní a navždy umrtví všechny ostatní duchovní kvality, je už málo směšná a člověka totálně zablokuje. Beaune má jisté IQ, prošel úspěšně spoustou škol, ale v pořadu působil dojmem sympatického omezeného chudáka, byl však do té míry inteligentní, že rychle pochopil, že Zemmourovým argumentům se nedá oponovat. Pokud by to rovnou vzdal, ztratil by job ve vládě, nakonec mu nezbylo než opakovat směšné fráze, které už pochytil kdysi na střední škole. Ministr věří v zázrak Schengenu, proč je to zázračné neví, i kdyby byla Francie úplně zadušena drogami a imigrací, umře ministr s touto vírou na rtech. Ministr exceluje v směšné naivitě evropskounijního blábolení: „Každá odpověď na velký problém má evropskou dimenzi. Je EU perfektní? Není, ale lze ji tam dovést.“  Horší situace pro ministra nastala v okamžiku, kdy se přešlo od víry v evropskounijní pověry k otázkám týkajících se jeho rezortu, na Zemmourovy argumenty a fakta o průběhu francouzsko-německé spolupráce v průmyslových odvětvích nebyl schopen fakticky vůbec reagovat, i tady musel sáhnout do věroučného kancionálu. Eric Zemmour mu na konkrétních příkladech osvětlil, že Němci ve všech odvětvích, kde s nimi Francouzi začali úzce spolupracovat (např. Airbus) převzali technologické vedení a zmocnili se odvětví. Němci nechtějí kooperovat, ale zmocnit se kompetencí, pokud se jim to nepodaří, všechno blokují, francouzské tradiční sektory, jako je atomová energetika a zbrojní průmysl, brzdí řadou omezujících směrnic iniciovaných EU.
      Ministrova argumentační logika na pokraji infantility, společný postup EU má velký přínos např. při nákupu stamilionů vakcín, pak výrobci s vámi jednají s respektem, srovnává to s autem, když jich koupíte deset, jste někdo. Podle ministra, pokud by každá země vakcinovala, jak chtěla, virus by se z málo proočkované země šířil do okolních. Když se frázování těchto byrokratů položí pod drobnohled, okamžitě je jasná nesmyslnost jejich argumentace. Zemmour odpověděl, že ministr je vyslancem EU ve Francii a ne ministrem Francii, frázování je to pořád stejné, podobné to bylo během ekonomické krize 2008, pak v případě imigrační krize, mohly platit jakékoliv koordinační principy, Merkelová sama otevřela hranice Evropy a způsobila imigrační katastrofu pro celou Evropu, která pořád trvá. V roce 2020 stejné fráze o zdravotní koordinaci, ale nakonec Francie musela najmout velký ruský transportér Antonov, aby mohla dopravit z Číny nejbanálnější masky. Evropskounijní koordinace je příkladem ideologického zhloupnutí, evropskounijní koordinace je termín pro nekompetentnost a byrokracii.

Žádné komentáře: