pátek 25. června 2021

taliban kabul usa

Jak dojemné

V New York Times dojemná reportáž o pilotovi afghánské armády, tyto pokrokové americké fake noviny nemají generelně dobrou mravní reputaci, obzvlášť v reportech z Afghánistánu, před časem dokazovaly, že Rusko platí Talibům, aby zabíjeli Američany. Dlouhé roky trvající lži americké mediální katedrály jsou jedním z důvodů, proč Američané na podzim odejdou z této země jako spráskaní psi. Pokud lež a podvod vnímáte jako pravdu, pak vás evidentně vlastní organismus zradil a pracuje na vaší destrukci, celkem jednoduchý a  tisíciletími prokázaný axiom. 

      Vyznamenáními dekorovaný major Naiem Asadi sbalil zavazadla a s rodinou prchl ze země. Major se několik měsíců skrýval, Taliban zveřejnil jeho foto s textem „najdi a zabij“, major má na svém kontě spoustu likvidací talibanských bojovníků. Řadu měsíců ignoroval rozkazy k nástupu do služby, pochází z etnické menšiny a tvrdí, že ho diskriminovali i jeho velitelé v afghánské armádě, měl obavy, pokud by čekal až do úplného rozkladu armády, zabilo by ho nejbližší okolí. Po peripetiích se mu podařilo i s rodinou emigrovat do USA. Pochopitelná dezerce ohroženého pilota, který se může prokázat velkými činy proti Talibanu. Američané dvacet let s pomocí armád NATO vedou válku s Talibanem. Zřejmě musí mít Taliban vyšší a lepší hodnoty než protější strana, když vydržel takovou dobu tlak nejlepší vojenské techniky na světě a nakonec ji poslal do stoupy. Evropská unie má spoustu zapálených stoupenců mezi českou univerzitní mládeží, která fanaticky opakuje „demokratické“ floskule, této mládeži se otvírá historická možnost boje za svobodu v Afghánistánu, afghánská armáda čelí velkým dezercím, českým demokratickým chvilkám a všem možným proimigrantským neziskovkám se tu nabízí historická možnost, mohou pomoci evropskounijní plus americké svobodě zvítězit v zemi pod Hindukúšem a prokázat, jak vážně to s demokracií myslí.
      Loni v únoru podepsal Pompeo v Kataru s Talibanem dohodu o postupném odtažení americké armády ze země, Taliban se zavázal neútočit na Američany a k jednáním o smíru s afghánskou vládou. O to víc útočí na rozkládající se armádu kábulské vlády. Od prvního okamžiku bylo jasné, že Američané hodili afghánskou svobodu i s vládou přes palubu a podepsali se pod vítězství Talibanu. Dvacet let mezinárodního žvanění o boji za svobodu a desítky miliard dolarů utopených v zemi, nyní západ bez soucitu obětuje část populace, kterou roky korumpoval miliardami a vtloukal jí západní hodnoty. Populace, která se identifikovala se západními hodnotami se vydá všanc na pospas středověkému Talibanu. Paralela této podlosti se těžko hledá. Taliban dosáhl od Američanů, co chtěl. Nejen jejich faktickou kapitulaci, ale i přiznání, že se jim nepodařilo za dlouhé roky ustavit akceschopnou legitimní vládu. Pompeův podpis akceleroval rozklad kábulské administrativy a desintegraci území. Za 20 let nebyli Američané schopni stabilizovat politický systém, který by měl dostatečnou podporu obyvatel. Důvod už nebude v obyvatelstvu samotném, ale v principu politického systému, který dogmaticky USA hlásají a šíří po celém světě, ten je vadný.  Minulý týden Taliban frontálně zaútočil, velmi rychle se zmocnil obrovských území na severu země a obklíčil velká města. Odhaduje se, že během 6-10 měsíců po odchodu Američanů, se zmocní celé země. Vládní vojska se vzdávají bez boje a protivníkovi předávají americkou techniku a zbraně, na severu země prchlo tento týden 134 afghánských vojáků do Tádžikistánu, kde jim poskytli asyl, kolem stovky vojáků Taliban zabil a další se vzdali. 

Žádné komentáře: