pondělí 7. června 2021

sasko anhalt

Magdeburg volby

V zemských volbách v Sasku-Anhalt jasně zvítězily nesocialistické středové nebo pravicové strany, ale vládnout bude socialistický pokrok. Podobný „demokratický“ převodový mechanismus platí ve Francii, Itálii a jinde v Evropě. Průzkumy dávaly vyšší procento konzervativní AfD, překvapivě vysoké procento dostala ve včerejších volbách CDU (37%), následovaná AfD (21%), levicoví Linke (11%), sociální demokracie SPD (8.4%), Zelení (6%) atd. Nečekaná turbulence potkala socialistický a zelený tábor, dohromady si sáhli na 25.6% (-6.5%), nesocialistický politický střed a pravice na 64% hlasů,  s hnutím „Svobodní voliči“, kteří se do parlamentu nedostali, se 67.3% voličů rozhodlo pro klasickou politickou pravici. Volby vypovídají o jedné podstatné záležitosti, občané bývalé NDR nepropadli svodům socialismu, neosocialismu ani zeleného pokroku. Bývalá vládnoucí SED, která mutovala do levicové strany Linke, v Sasku-Anhalt přišla včera o 5.1%, v západní části se s ní identifikuje zeleně levicový mainstream.

       Ve středním Německu populace netrpí naivitou západních Němců, lidé intuitivně ví, že multikulti perverze a dětská socialistická romantika nemají dobré konce, vedou k diktátu, útlaku a chudobě. Sociální demokracie (SPD), kdysi vedoucí síla evropské levice, se pod vedením mládežníka Kevina Kunerta a podobných proměnila v trapnou neosocialistickou partaj bez intelektuálního obsahu, v minulých volbách se tvrdilo, že SPD narazila na absolutní dno, včerejší volby ji dovedly do hlubších hlubin (-2.2%). Zelení ekokomunisté přes předvolební nasazení nejsilnějších kádrů a každodenní přítomnost v centrálních médiích, přišli o procento hlasů (6.1%), kromě univerzitních center je nikdo nevolil. Výsledek se považuje za zelenou katastrofu, pokud by neměli v médiích hlavního propagátora svých utopií, odhaduje se, že až 90% žurnalistů centrálních médií inklinují k zelenému socialismu, pak by jejich politická váha padla ke statistické nevýznamnosti. Tento jev je pozorovatelný i v Česku, českotelevizní korporace vybírá a odvolává politiky a politické strany. V omezeném prostoru permanentního nátlaku a vydírání, populace v Sasku-Anhalt překvapuje kvalitou svých rozhodnutí. Např. proti AfD politicky velmi aktivně vystupovaly i křesťanské církve včetně katolíků. Tisíciletý civilizační základ Otonů nezlikvidoval ani Hitler, ani socialismus a ani démoni dnešního evropskounijního antidemokratického pokroku.
      Většinová populace nejen v Sasku-Anhlalt, ale v celém Německu, volí středové a pravicové strany, je tragické, že politiku pravicového tábora řídí progresívní média, která vsugerovala, že koalice AfD a CDU není možná, jediné možné vládnutí pouze za účasti levicové SPD, Linke nebo zelených. Dokonce i ve většině západních spolkových zemí by nebyly koalice s levičáckým táborem možné, pokud by se CDU otevřela pravicové AfD. Merkelová postavila tuto variantu mimo zákon. Jeden boční významný pozitivní jev včerejší voleb – silné procento pro CDU znamená, že nový předseda CDU Armin Laschet, který pochází z Magdeburgu, si upevní pozici ve vedení strany i kancléřskou nominaci.  

Žádné komentáře: