pátek 23. dubna 2021

rusko cesko pasinjan

Neuvěříme

Má vládnoucí kamarila, tj. vláda plus „demokratická“ opozice, právo devastovat diplomatické styky se zemí s jejímž etnosem nás pojí společný původ a vděčíme ji za osvobození z pařátů německé genocidy, ke které jsme prokazatelně byli předurčeni? Sorta lidí, propojená s evropskounijními nebo natovskými strukturami, často jsou to pokračovatelé kasty, která nějakým způsobem profitovala v předchozím režimu a dnes její západní servilita chrlí ďábelskou nenávist proti Rusku. Devastovat tímto způsobem diplomatické vztahy vyvolá přirozenou odezvu, dlouhodobou averzi Rusů vůči všemu českému, přitom v minulosti jsme patřili k jejich favorizovanému národu. Má vládnoucí kamarila právo zavřít normálnímu Čechovi přístup do obrovského ruského prostoru, který má perspektivu a budoucnost a konsekventně useknout kulturní a civilizační náboj ruského světa? Lze beztrestně proměnit  český stát v trapnou americkou polokolonii a sytit mediální prostor přísně tajnými nesmysly?

     Peripetie historie jsou nevyzpytatelné, před třemi lety se dostal v Arménii k moci sametový revolucionář a havlovec, jak se sám deklaroval, Pašinjan, podobně jako v Česku ovládli média a státní struktury zarytí antiruští protagonisté a sorosovci. Např. ruské TV byly eliminovány z arménského éteru,  generalita antirusifikována, arménská atomovka měla americkou perspektivu atd. A dnes  pochopili i zarytí sametoví revolucionáři, jak je to s pravdou. Americké zájmy se nestřetávají s arménskými, sympatie Američanů nemají nemateriální charakter, uznání arménské genocidy je pro USA a západní země jenom nezbytná formální politická kulisa před domácím publikem. Arméni se dnes nachází v situaci, a taková fatální chvíle potká každý národ, že potřebují vyznání lásky, bez partnera brzo nebudou národem, ale tureckým vilajetem. I včerejší sorosovci a fanatičtí vyznavači americké víry dnes hlásají společnou unii s Ruskem, podobně jako má Rusko s Běloruskem. Druhá atomová elektrárna v zemi, jenom ruská, to si myslí všichni, podobně druhá ruská vojenská základna v Arménii. Existuje jeden podstatný rozdíl mezi arménskými a českými sorosovci a proamerickými fanatiky, Armén přes všechny peripetie svých politických postojů je z hloubi duše patriot, Čech všechno ostatní.
       Na arménském informačním portále VERELQ předseda společenské organizace „Integrace a rozvoj“ arménský politický analytik Aram Safarjan: Po podzimní válce v Karabachu existují v zemi dvě politické pozice, jedny politické síly považují za nezbytné ustavit svazový stát Ruska a Arménie, druhé politické strany považují za aktuálnější podepsání nové smlouvy o přátelství a definování společné obranné politiky a ustavení spojených vojenských sil. Navrhuje se zřízení druhé ruské vojenské základny a výstavba další atomové elektrárny, těsná spolupráce arménských a ruských specialistů v oblasti jaderné energie je kategorií vyššího řádu než politická konjunktura. Cílem je kvalitativně povýšit bezpečnost země. Podle  Safarjana o unii s Ruskem usilují i ty síly, které v minulosti diskreditovaly Rusko, ctí arménský národ, že dobře chápe usilování globálního západu, který nešetří sil a prostředků, aby očernil a oslabil Rusko a proměnil je v druhořadou podřízenou zemi.     

Žádné komentáře: