pátek 22. května 2020

imigrace lidovci

(imigraci)Vstřícní lidovci

Dvě novinové zprávy vypovídají o dvou množinách jevů a potvrzují  jejich těsnou kvantitativní korelaci. V městě Harnosand ve Švédsku 19letý mladík Tommy Lindh zachránil ženu ze sousedství před znásilněním, jeden z násilníků ho zabil. V levicové patologické švédské společnosti není vůbec výjimečné zažít horor u nás zatím k vidění jen v televizi. Do apartmánu mladé ženy v idylickém 20 tisícovém městě vnikli dva studenti imigranti a pokoušeli se mladou ženu brutálně znásilnit, mladík ze sousedství slyšel ženino volání o pomoc, přispěchal na pomoc, ženu zachránil, ale rozzuřený Súdánec Abubaker Mohamed do něho několikrát vrazil nůž. Žena přivola policii, v místní nemocnici už mohli konstatovat mladíkovu smrt. Súdánec na polici uvedl, že se bránil mladíkovým útokům. Tento typ zpráv se v evropskounijních médiích moc nepublikuje, patří do kategorie mediálních tabu. Vražda nezapadá do mozaiky politickokorektní vládnoucí perverze v Evropské unii. Světlou výjimkou je francouzský umělecký kolektiv Némésis, který oslavil mladíkovu odvahu fotokolážemi.
       Další novinová zpráva patří do druhé množiny jevů, i v období virové krize a možných důsledků, evropskounijní mocní nikdy nezapomenou na hlavní zadání doby, a v tomto případě vysloveno s brutální otevřeností. Ať už chceme nebo nechceme, neutečeme tomu. Vysoká funkcionářka německých lidovců (CDU) Annette Widmann-Mauz, která je komisařkou německé vlády pro integraci imigrantů, prohlásila v SudDeutscheZeitung: „Potřebujeme masovou imigraci, musíme se postavit proti těm, kteří jsou proti. Nejde jenom o vědomé rasistické předsudky, ale i o podvědomý myšlenkový muster. Musíme s tímto jevem bojovat na všech státních úrovních. Potřebujeme pestrou společnost“. „Musíme bojovat nejen s pravicovým extrémismem, ale vysušit bažinu rasismu, který mu předchází, musíme s tím bojovat ve všech rovinách“.
       Fanatická bojovnice s rasismem a současně vysoká funkcionářka německých lidovců Widmann-Mauz evidentně potřebuje všechno možné a nemožné, hlavně velkou muslimskou imigraci. Křesťanský bůh v jejích konceptech chybí, rušil by multikulturní soužití. Widmann-Mauz se již v březnu v rozhlase vyjádřila, že multikulturalismus a imigrace jsou nutné a obohacující. „Je důležité, aby vládlo vědomí o tom, jak je pestrost nutná a důležitá, jak je obohacující, že máme kolem sebe lidi jiných náboženství a jiných ras, jsou to naši bližní“. Widmann-Mauz dokonce řekla, že její úřad zřizuje anonymní telefonní linky na něž se mají oznamovat rasistické přečiny nebo podezření, že nějaký člověk k rasismu inklinuje. Německé ministerstvo vnitra zřizuje expertní skupinu k boji s islamofobií, podobná skupina expertů existuje v případě antisemitismu. Antisemitismus a islamofobie mají být podle státních ideologů společensky stejně nebezpečné. Jedním z hlavních zadání expertní skupiny proti islamofobii je identifikovat skupiny obyvatelstva s vědomými i nevědomými nepřátelskými postoji proti islámu.
      Evropští lidovci tvoří v Evropském parlamentu společnou parlamentní frakci, spolupracují i na jiných úrovních. V této souvislosti je na místě otázka jaké názory na klíčové evropské jevy zastávají vůbec čeští lidovci. Ztotožňují se s vysokou funkcionářkou německé CDU, sestrou Widmann-Mauz, nebo jsou na straně švédské oběti, mladého odvážného muže Tommy Lindha z Hornosandu. Společnost musí bojovat na všech úrovních i s podvědomými modely, které skrývají rasistické tendence, jak se vyjadřuje vysoká funkconářka lidové strany, nebo je její představa odvozena z nacistické ideologie Hitlerova Německa? K tomu by se měla ČSL-KDU jednoznačně vyjádřit.

Žádné komentáře: