středa 6. listopadu 2019

zemmour eric

Zemmour Eric Zemmour

Před budovou televize CNews organizovala 2. listopadu komunita „Dômes & Des Minarets“ protestní akci, jejich velkým přáním je vyhození polemisty Erica Zemmoura z televize, před televizí aplaudován davem řečnil militantní bojovník za islám Abdelaziz Chaambi. Na demonstraci před budovou televize vystupovali nejen islámisté typu Chaambiho, ale i činovníci státem subvencované „Koordinace proti rasismu a islamofobii“, v termínech zastavit kazatele nenávisti. Islámista Chaambi prohlásil, že Zemmour je bastard a islamofobní virus, atakoval i část socialistické partaje, tvrdil, že je prolezlá sionismem, vzdal hold bratřím v Gaze, „Gaza, to je islám, který se brání a bojuje se sionistickou armádou“. Žádný údiv na straně zákona nebo "spravedlivých" v médiích to nevyvolalo.
       Ředitelství CNews jim vyšlo částečně vstříc, Zemmourův pořad nebude vysílán v přímém přenosu. Je to nejspíš mezistupeň než se rozhodnou ho definitivně vyhodit, jak se už stalo v RTL. Padesát významných levičáků podepsalo v Libération petici proti Zemmourovi, a přidávají se další, naopak nejvýznamnější intelektuálové jako Finkelkraut, Rioufol, Bruckner, Onfray atd. protestují proti perzekvování polemisty. Zemmour pronesl koncem září projev na konvenci pravice organizované Marion Marechal le Pen. Neřekl nic jiného než co říká řadu let, islám není kompatibilní s francouzskou civilizací a nepatří do Evropy. Tentokrát to rozběsnilo mainstream nezvyklým způsobem, přistupuje k tomu fakt, že Zemmourovy knihy se vydávají půlmilionovými náklady a hlavně se též čtou. Mainstreamový teoretici (nejen ve Francii) mají fluidum vypelichané kozy, málokdo to čte.
       Primární rozdíl mainstreamových levičáckých idejí oproti Zemmourovým, a možná to nejvíc rozběsňuje režim, jejich ideje a celá antirasistická ideologie jsou smrtelně nudné, Zemmour nikdy nenudí, jeho historická paměť je úžasná,  na ni staví své brilantní myšlenkové konstrukce, jasné a zajímavé pro laika i odborníka. Vysoká inteligence a invence na jedné straně, na druhé straně nudné evropskounijní banality, dokazuje to, že pravda a věda nemají tendenci se snoubit s nudou. KlímaGréta, Moravec, Merkelová, předáci demokrat-blok partají a ČT-pořady, není to všechno k smrti nudné? Už z tohoto principu nemůže být pravda na jejich straně.
       Informační server Riposte Laique a organizace Resistance Républicaine vydaly komuniké – v neděli desátého, od dvou do šesti, všichni před televizi CNews, nelze zůstat pasívní v okamžiku, kdy fundamenty Francie, k nimž patří svoboda projevu a laický styl života, jsou ohrožovány aliancí mezi levičáky a islámisty. Není možné, aby žurnalista, který prodal půl milionový náklad knihy „Francouzská sebevražda“, byl eliminován z veřejného života a profesně zlikvidován. Není možné mlčet, když CSA, Macronova mediální policie, tlačí na televizní kanály, které mají odvahu Zemmoura pozvat, když pařížská prokuratura, Macronova soudní policie, si dovolí zahájit vyšetřování kvůli jeho projevu na konvenci pravice. Je nestoudné, že syndikát žurnalistů v Canal Plus, který je placen za to, aby se bral za materiální zájmy zaměstnanců, požaduje propuštění Zemmoura kvůli idejím. To je opravdu nestoudné, stejně tak odbory v Le Figaro, kde má Zemmour úvazek, žádají totéž. Velké finanční skupiny, levicové odbory CGT, levičák Mélenchon a jeho partaj Insoumis činí nátlak na majitele CNews Bollorého, aby Zemmoura vyhodil.
       Velká většina žurnalistů vede v podstatě proimigrační a proislámskou kampaň bez zábran. Tito mají právo na názor, není to poněkud skřípající pojetí demokratického státu? 61% Francouzů podle průzkumu agentury IFOP má shodný názor se Zemmourem, islám není kompatibilní s hodnotami Francie. Francouzi mají dost muslimských přistěhovalců, není možné dál přenechat ulice francouzských měst imigrantům, ve Francii je 800 tzv. no go zón, víc než 70% osazenstva věznic je muslimská.
        Brilantní Rioufoul ve Figaru. 50 kolabos (významní levičáci Mélenchon, Hamon, Martinez, Diallo, Jadot..) islámismu podepsalo petici v Libération proti Zemmourovi a islamofobii. I když podle oficiálních statistik počet antiislámských aktů v zemi za poslední roky klesá, tvrdí se v petici, že řadu let je ohrožována důstojnost muslimů, počet přečinů proti nim prý narůstá. Pravdou je, že antisemitské akty narostly v 2018 o 74% především z důvodu muslimské nenávisti proti židům. Pro tyto posly pravdy stačí jeden atentát proti mešitě (v Bayonne) provedený destabilizovaným starcem a poznámka poslance RN, aby vydávali muslimy za velké oběti francouzského rasismu. Režim se snaží kriminalizovat kritiku islámu a zavést do zákonů nový zločin – blasfemii. Je tu blok islámistů a levice, která se ztratila v koketerii s totalitární ideologií, násilnou, proti rovnosti pohlaví, antižidovskou. Polostátní organizace jako CCIF, Unef jsou infiltrovány islámisty. Pakt mezi islámem a levičáky není překvapující, oba tyto světy nenávidí západ. Pravděpodobně můžeme očekávat nové období teroru. Násilí, nenávist a sektářství potomků jakobínských předků. Francouzský typ debaty, známý z minulých staletí, je před likvidací. Žurnalista Zineb El Rhazoui, který bojuje s islámským obskurantismem jako lev, je konstantně ohrožován na životě fanatiky islámu, kteří mají mocné režimní protektory. Ve čtvrtek se nemohla konat přednáška filozofky Sylviane Agacinski na univerzitě Montaigne v Bordeaux, minorita LGBT ji znemožnila, v jejích očích jde o notorickou homofobku, atd.
  

Žádné komentáře: