čtvrtek 26. září 2019

mendig kempen uni

Apartheid

Fenomén se tu a tam objeví a lidstvo musí napnout všechny síly, aby s ním bojovalo. V Americe v politice apartheidu vynikala demokratická strana, tato partaj ovládala americký jih a byla nelítostná v aplikování apartheidu. Stal se zázrak a po pár desetiletích jsou z nich bojovníci za totální rovnoprávnost, včetně svobody pro fluidní pohlaví a milionářské a hollywoodské pedofily. Všichni máme úžasná práva, až na jedno – na názor. Na americké, demokraty ovládané univerzity, musí přijít zakladatel teorií IQ s ochrankou, jinak ho studenti i s profesory ukamenují.  
       V Německu se totální válka proti rasismu, nacismu a za klimatické parametry  zvrtla v apartheid, a stejně jako v USA apartheid proti názorově odlišným. Zvláštní, že ne jiný názor až tak irituje, ale přímo fyzičtí nositelé jiného názoru, svým způsobem je to efektivnější, Adolf Hitler tímto způsobem efektivně zbavil Evropu nejen názorově jiných, ale rovnou celé rasy nebezpečně vysoké inteligence. Svým způsobem to spolu souvisí, pokud eliminujete názorově jiné, eliminujete i inteligenci.
    Německý apartheid má občas bizarní, ale stejně odpornou tvář. Hon na čarodějnice, nejlépe je samotné dohnat k sebevraždě, ušetří to státní prachy za něž se dnes v Německu tento typ boje vede. Šéf hessenské polostátní filmové agentury, přes níž částečně plynou státní subvence a úspěšný filmový producent Hans Joachim Mendig. Poklábosil a poobědval v kavárně, víceméně náhodně, s Jorgem Meuthenem, už opticky je to velmi zajímavý chlap, navíc je  profesorem ekonomického fachu a jedním z bossů jediné německé vpravdě opoziční strany AfD. Kdo by s takovým člověkem nechtěl poobědvat? Mendig tím však porušil jeden z klíčových principů německého apartheidu. Nikdy nemluvit, nekomunikovat v žádné podobě, ani se sociálně nestýkat s členy opoziční strany AfD. Kdo to naruší, bude vyloučen ze společnosti a je jasné, že přijde o job. Nenáhodná podoba s apartheidem aplikovaným americkými rasisty na jihu. Nenáhodná  podoba s apartheidem aplikovaným proti židům v Německu 1935. Německé kulturní  a politické organizace si vynutí propuštění Mendiga z filmové agentury, zodpovědná ministryně Angel Dornová je od zelených, kteří vládnou spolu s CDU. Mendig nemá šanci, aby za tento oběd s Meuthenem nezaplatil jobem. CDU samozřejmě nemá šanci, aby ji ještě někdo nazýval pravicovou. Motto apartheidních režimů od amerického jihu v minulosti po německá třicátá léta bylo jednoduché a účinné – potrestej jednoho a vychováš tisíce. Stačilo jednoho zastřelit a tisíce si to už nikdy nedovolily.
   V německé státní televizi Phoenix při přenosu zasedání Bundestagu. Řečník na tribuně, popř. diskutující má na obrazovce titulek se jménem a politickou příslušností. Běžné všude na světě, ovšem ne v zemích apartheidu. Ve Phoenixu u členů všech partají jméno, politická příslušnost popř. funkce, u členů AfD se divák nic nedoví. Populisté se musí za každou cenu eliminovat ze společenského i informačního milieu. 
      Jurista Bernard Kempen je předsedou německé asociace vysokých škol (DHV), odvážil si několikrát (aktuálně v Die Welt) kritizovat úroveň diskuzní kultury na německých vysokých školách. Podle Kempena se možnost diskutovat nebezpečně zúžila, nekonvenční a nepohodlné názory jsou na univerzitním fóru zakázány. Ve jménu gradující politické korektnosti. Podle Kempena je to útok na samou podstatu univerzity: na svobodu bádání, myšlení a debaty. Menšina bez argumentů zlikviduje jí nesympatické náhledy hrozbami, blokádou, často i fyzickým násilím.
    Dnes se podle Kempena jedná o masové případy profesorů, kteří kvůli levicovým útokům museli zastavit výzkumné projekty. Dnes se otevřené diskuze mohou vést jen pod policejní ochranou, ve jménu antifašismu jsou přednášející vyhozeni. Levicový teror a na druhé straně pohodlnost a zbabělost univerzitního vedení. Chybí jedna ctnost - liberální odvaha postavit se proti, za svobodu názoru. Kempen uvedl příklad profesora filozofie Dietera Schoneckera na uni Siegen. Na seminární debatu si pozval Sarrazina a politika a filozofa Marc Jongena, člena AfD. Jak kolegové Schoneckera, tak studenti, zorganizovali brutální protestní kampaň a znemožnili debatu. Děkanát se přidal k levičáckému tlaku a dokonce odmítl Schoneckerovy semináře financovat. Na univerzitách se nerušeně pohybují a vedou kampaně extrémní levičáci, které sleduje úřad na ochranu ústavy, jim dává univerzitní vedení i studenti na kampusech prostor. 


Žádné komentáře: