sobota 22. června 2019

joachim gauck

Joachim Gauck, vystřízlivění

V Německu nevládne politický mír a diskuze, místo dialogu a tolerance, rány, nenávist a skřípění zubů, konečně v českém satelitním odvaru v primitivnější verzi něco podobného („vychcánci odejdete“, jedno z hlavních hesel demonstrující sebeproklamované elity studentů a kulturních trafikantů na Václaváku). Gauck, donedávna německý prezident, jevil se silně servilním v režimu Angely Merkelové. Svoji servilnost během prezidentování vysvětluje předevčírem v televizi ZDF bizarním způsobem: „V prostředí, kde jsem se pohyboval, vyjadřovat se k těm otázkám (masové imigraci a muslimům) nebylo považováno za vznešené a slušné“.
      Vypadá to, že prohlédl, v televizi ZDF se distancoval od režimní ideologie. Podle Gaucka, ideologie studentských hnutí 1968 usurpovala německý duchovní i politický prostor a je zodpovědná za dlouhodobé zúžení politického diskurzu v zemi. „Levici je vše dovoleno, levicoví jsou téměř všichni, politický střed levicový, levicoví i milí konzervativci, liberálové a ušlechtilí zelení, a pak už máme jenom velmi omezenou svobodu projevu pro to, co se nazývá pravice, extrémnější pravice je už považována za fašistickou..“, řekl Gauck v televizi. 
      Gauck požadoval větší toleranci k pravicovým názorům,  vyslovil se proti démonizování konzervativně myslících lidí a volal po respektu k názorové pluralitě. „Našim cílem není vyčištěná (názorově) společnost, ale společnost, která se vzájemně respektuje. V Německu má termín pravicový negativní konotaci, zúžuje to možnosti politické diskuze. Levicové myšlení chápe všechno, co neodpovídá levicovým idejím, za počátek fašismu. V Německu je to důsledek dlouhodobě dominující kultury osmašedesátníků. Demokracie je střet různých názorových proudů“.

Antisemitismus s mateřským mlékem

    Se skřípěním zubů přijmou režimní apologeti Gauckův názor, konečně někteří konzervativní politici, opoziční k režimu Merkelové, říkají něco podobné, ovšem Gauck předevčírem v televizi překročil dovolenou čáru, kritizoval hlavní režimní modlu, kterou je masová imigrace a islám. Za něco takového hrozí stíhání úřadem na ochranu ústavy a mediální lynč. Bývalý prezident řekl něco, co je zřejmé každému normálně myslícímu Evropanovi, co evropskounijní perverzní ideologie zfalšuje. Prezident vysvětlil, že se musí diskutovat otázky o míře imigrace, o stupni, který je tolerovatelný a žádoucí, existuje na to téma rozsáhlá literatura (není tu blok, evropskounijí servilní idioti, čtou vůbec něco?). „Je známo, že pokud se překročí jistý stupeň imigrace, společnost se rozloží. S muslimskou imigrací jde zkušenost, jak hluboce je u nich vkořeněn antisemitismus. Již v dětské duši je antisemitismus silně přítomen, představa, že žid je podčlověk, a s touto ideologií přichází imigranti do Německa“. Nejen tento předsudek, ale spousta dalších, „Co dítě smí a co vůbec je, co žena smí a co je, jaké právo má muž nad ženou, jak důležitější je náboženský zákon než zákony země v níž žijí. Důsledkem toho je silný rozdíl jejich náhledů a principů otevřené společnosti“.
    „Ve školách existuje šikana, která má původ v radikálních muslimských kruzích, která zkouší již na školních dvorech ovlivnit dívky, co smějí, co je halal, Němce nazývají bramborami, kdo nedrží ramadán, má problém!.
      Bývalý generální sekretář CDU a servilní nohsled Merkelové Peter Tauber, před pár dny požadoval, aby podle článku 18. ústavy, byla Alice Weidel aj. zbaveni kvůli svým názorům základních občanských práv, některé komentáře ke Gauckově vystoupení ironicky poznamenávají, že pravděpodobně tomu bude čelit i exprezident. Na otázku po činnosti Angely Merkelové, odpověděl prezident, „Prosím vás podívejte se na ostatní vedoucí politiky v Evropě“, měl asi na mysli omezené schopnosti těchto individuí, je pravděpodobné, že exprezident evropskounijní havarovanou politiku, jak v ekonomii, tak v masové imigraci, nepřičítá nějakému ďábelskému záměru, ale debilitě těch, kteří v Evropě a Bruselu vládnou.
     V Nordwest-Zeitung prezidentovo televizní vystoupení trefně komentoval hlavní redaktor Alexander Will: „V otráveném klimatu se nachází německý Vernunft (rozum) již 79 let.


Žádné komentáře: