čtvrtek 14. února 2019

kosslick festival rachel

Pan Kosslick

Je darebák plus ředitel berlínského filmového festivalu. Před pár dny zneužil mučedníky varšavského ghetta ve své politické manipulaci, provokativně před senzacechtivým zobákem mainstreamových televizních kamer a žurnalistických wipek, pozval  „póvl“, za což považuje on a jemu podobní,  členy Alternativy pro Německo (AfD), na promítání filmu o varšavském ghettu, když oznámí svoji stranickou příslušnost v kase, lístky zadarmo. Stalo se. Někteří členové mládežnické organizace strany (a mezi nimi i Židé) se rozhodli pro návštěvu filmu. To neměli dělat. Vadim Derksen je členem mládežnické organizace AfD, reportuje o návštěvě festivalu. „Domnívali jsme se, že je dobré, že Kosslick zamýšlí tematizovat antisemitismus v Německu, ale bohužel se ukázalo, že je to falešný partner k diskuzi. Domnívali jsme se, že by bylo dobré film promítnout na velkých plátnech v  Novém Kolíně v Berlíně nebo na Kreuzbergu, kde je silná antisemitská klientela nově příchozích“.
       Vadim popisuje dál návštěvu filmu: „Kolem 22. hodiny jsme se blížili (skupina mladých členů AfD) ke kinu International, po Karl-Marx-Allee. Před kinem vystoupilo z křoví 5-7 maskovaných, evidentně nás čekali a bez zaváhání udeřili. Mj. měli flašku od vína, tu rozbili a tím útočili, bodali mě přes sako, až doma jsem si všiml, že krvácím“. Jeden z AfD skupiny utrpěl vážné poranění hlavy. Vadimovi není jasné, odkud se zločinci dozvěděli, že skupina mladých z AfD se účastní večerního promítání. Je to ale jasné - lístky si objednali přes internet stránky festivalu a personál v kase, pravděpodobně na pokyn Kosslicka, to sdělil fašizoidům z Antify. Berlínská policie vyšetřuje, ale velmi podivným stylem, výpovědi svědků jsou ignorovány, svědci zesměšňováni atd.
      Velká postava německé AfD, poslanec Bundestagu Petr Bystroň, asi chtěl film též vidět, v okamžiku útoku stál naštěstí pár desítek metrů opodál, bezprostředně poté to komentoval: „Tento útok symbolizuje stav merkelovského Německa 2019. Členové nejmladší a nejúspěšnější strany jsou očerňováni, společensky ostrakizováni a na veřejném prostranství napadáni. Kosslick je příkladem odpadu starého establishementu 68, profiluje svoji kariéru na anti-AfD hecování. Na přepadu před kinem nese přímou vinu“.
       Na Berlinale nemá Kosslick žádný problém s prezentací nejodpornější antiizraelské propagandy. Mainstreamová estetika má pár klišé, jako láska k islámu, k imigrantům, k Evropské unii a nenávist k póvlu(lid), Izraeli, Rusku atd.  Film výběrové mainstreamové estetiky „The Operative“. Nejodpornější antiizraelská propaganda. V Německu naverboval Mossad  učitelku angličtiny Rachel a poslal do Teheránu, nasadil ji na íránského byznysmena, aby přes něho poškodila íránský atomový program. Aby jenom poloviční židovka Rachel přesvědčila Mossad o svých kvalitách, musela v Německu spáchat atentát. V Kolíně zlikviduje Rachel a agent Mossadu obchodníka se zbraněmi a jeho ochranku. Náhodně jdoucí chodkyně to dostane taky. Mossad jde přes mrtvoly a nenechává svědky. Šéf filiálky Mossadu v Lipsku (pozor Sasíci, Mossad je tu).
    Film stoupá do estetických vrcholů současné blbosti zlatých oskarů a berlínských medvědů, agentka svede íránského obchodníka, ale světe, jak úžasné, on svede ji, a Mossadu se to vymklo z ruky. Agentku oslepila láska, Íránec dobře píchá. Komplikace i další, agentka Rachel vpašovala do země i pár bomb, které izraelští agenti příležitostně hodlají aktivovat. Ale Rachel už padla do tenat mravnosti..   


Žádné komentáře: