pondělí 18. února 2019

eu ct selmayr

EU (ne)končí? ČT nikdy neskončí!

V Česku, lépe řečeno v pražsku, protože všichni ostatní z nepochopitelných důvodů se rádi vzdají přirozených principů autonomie, od kultury až po politiku, včetně fotbalu. Kulturní je to, co řekne moderátor v pražské ČT nebo se právě prodává v kase ticketpro, česká politika, to je klábosení pár moderátorů v české televizi s údajnými odborníky, nejlíp do dvou kilometrů od kavkáren. Radikálním důsledkem tohoto podivného prago-čt-centralismu je  generalizovaná idiocie a zablokování přirozené společenské evoluce. Nikomu nepřipadnou podivné stovky milionů, nedejbože miliard, nasypané do pražských divadel a koncertních hal, přitom výsledek nula, snad jenom extra zaplacený maestro, kterého si stejně dobře můžete poslechnout v rozhlase.
   Nekonečněkrát překopávané pražské komunikace nekompetentními, ale inkasujícími další stovky milionů. Pragocentrismus a s tím spojené obrovské finance eliminují přirozenou konkurenci jiných oblastí, vedou ke korupci a škodí Praze samotné.  Za miliardy se zprzní Masarykovo nádraží, které Poche vydával za architektonickou perlu doby, po straně mu vyroste obludný pendant usurpující úžasný otevřený prostor středu města. 
     Včerejší politika v ČT - podle moderátora se  na konferenci hnutí ANO ukázala mírně pravicová tendence, nebo spíš kamufláž, aby ANO přebralo ODS část potenciálních voličů, politoložka Dvořáková to též tvrdila. Doufejme, že voliči si televizní aparát též pustili, aby pochopili, že měli být přebráni ODSkou. Podle Dvořákové Babiš nepochopil demokratické principy, když kritizoval své poslance v Evropském parlamentu, že hlasovali pro sankce směrem k Polsku a Maďarsku. Podle ní v těchto zemích je ohrožena soudní reformou a imigrační politikou demokracie. Dvořáková evidentně nepochopila vůbec nic. V její fantazii ortodoxního stoupence diktatury partají, což chápe jako demokracii, má nejednou šéf strany, který jménem strany  instruuje své poslance ohledně hlasování, nejednat demokraticky. Pokud se tedy nehlasuje tak, jak si Dvořáková a čt-klan představují, pak to není demokratické. Proč tedy v Evropském parlamentu vůbec hlasovat? 
      Další vada zcela principiální povahy v uvažování zmíněné politoložky spočívá v antidemokratickém fundamentu jejího uvažování. Česká republika je podle ní povinna se nějak chovat, rozhodování našich institucionálních těles musí být konformní s nadřízenou evropskounijní úrovní. Je zvláštní, že v Německu to tak nechápou, Bundestag rozhoduje, i o těch záležitostech o nichž už rozhodl EP nebo Evropská komise, německé zákony mají nadřazenou sílu. Německo nikomu svoji suverenitu nepředalo a nebude s tím vůbec spěchat. Česká ústava musí mít prioritu, z ní vyplývá, že suverénní ve svém rozhodování je Česká národní rada. Předat nebo postupně machiavelisticky předávat někomu suverenitu státu je protiústavní a nedemokratické. Nemůže to být vyváženo tím, že z EU máme nějaké výhody, čímž Dvořáková včera v ČT nezapomněla operovat.
      Máme z toho údajné výhody, nebo spíš čt-klan  z toho má velké výhody, i když stát se třeba zbortí. Předat státní suverenitu nevoleným byrokratům do Bruselu. Dnes už je jasné, že EU mafii nejde o Evropu, ale o jejich osobní blaho. Evropa, ještě nedávno nejtvořivější kontinent, dnes se v Evropské unii inovace nekonají, jak lze lehce doložit třeba statistikami patentového úřadu. Byrokrati Evropské komise demokracií pohrdají. V EU by měly teoreticky  paralelně fungovat tři rozhodovací roviny - parlament, Komise, Rada - ve skutečnosti byrokrati EU sekundují všechny tři roviny, a nejen to, vytváří jakýsi dohled nad národními parlamenty.  Bývalý britský ministr Baker řekl v anglickém rozhlase, že funkcionáři EU mají ve zvyku předkládat stále dokola návrhy, které odmítla Rada ministrů, až se stanou normou, o níž už nikdo nepochybuje.
     Kabinetní rozhodnutí převedlo k obrovské moci, která je spojena s funkcí generálního sekretáře EU, šéfa Junckerova kabinetu Selmayra. Původně na uvolněný post zástupce generálního sekretáře kandidovala Clara Martinez, ta se rozhodla nekandidovat a Juncker jmenoval šéfa svého kabinetu Selmayra na post zástupce generálního sekretáře, asi již z vizí dalšího postupu, Clara Martinez se stala šéfkou Junckerova kabinetu. Osm minut poté, co Selmayr byl nominován na zástupce generálního sekretáře, generální sekretář Italianer podal demisi a Selmayr povýšen do druhé nejvlivnější pozice v Evropské unii. Francouzská poslankyně Françoise Grossetête proces jmenování Selmayra označila za hodný aparátu čínské komunistické strany. Komisař Oettinger - jmenování vyplývá z nadnárodního ducha evropské administrativy.
    Perverze celého rozhodovacího procesu evropskounijní byrokracie je známá, např. direktiva MIFID II, která vstoupila v platnost 2018 a má chránit investory do finančního sektoru, obsahuje 1.4 miliony paragrafů. Považuje se za univerzálně nejmizernější legislativní text v sektoru. Pro EU byrokracii to není vada na kráse, chystá se MIFID III, bude ještě delší.
    13000 celních zákonů na importované zboží. Např.: 4.7% clo na deštníky; 1.7% na meče, bajonety a mačety; 15% na motorky; 4.2% na suborbitální a kosmické nosné prostředky. Česká republika posílá každoročně miliardové příspěvky EU, aby se platili bruselští úředníci stanovující cla na deštníky.
     EU byrokrati často operují principem ochrany spotřebitele, aby nás dovedli do té polohy, že na regálech supermarketu v Česku není jedna sušenka bez palmového oleje, který je v některých zemích považován za jed.  EU je proti geneticky modifikovaným potravinám. Vědci v Minnesotě vyprodukovali geneticky modifikované obilí, které sníží použití pesticidů o 40%, výnos se zvedne o 21%. Technologie je v EU zakázána. EU politikou svých byrokratů a lobbistů proměnila evropské zemědělství v muzeum s malou účinností. 
     


Žádné komentáře: