pondělí 12. listopadu 2018

dodik kusturica

Bůh tě ochraňuj prezidente

Milorad Dodik v sobotu v srbském Višegradu: Evropa nevrátila Srbům to, co oni udělali pro její svobodu. Obě dvě války vynaložili Srbové nezměrné úsilí a sklidili americko-evropskounijní bomby nad Bělehradem a marginalizaci srbského národa v současné Evropě. Zajímavý komentář čtenáře k agenturní zprávě v B92net: „Měli jsme dvě možnosti (po první světové válce), Jugoslávii anebo Srbsko rozšířené o Bosnu a Dalmácii s Dubrovníkem. Král Alexandar s Nikolou Pasicem uvěřili evropské idei a volili první verzi. Epilog všichni známe“.
        Milorad Dodik, exprezident Republika Srpska (RS), jedné ze dvou entit, které tvoří konfederaci Bosna a Hercegovina (BaH), zvítězil v RS ve volbách do tříčlenného prezidia konfederace velkým rozdílem hlasů (54%-42%), porazil bývalého člena prezidia BaH, servilního prozápadního Mladena Ivaniče. Podobná situace ve volbách prezidenta republiky RS, Dodik prosadil jako svého nástupce ve funkci svoji poradkyni Želku Cvijanovič (48%-43%). Americký velvyslanec v Bosně Kormak se do té míry obtěžoval, že objížděl srbské obce a sliboval možné i nemožné, pokud nebudou volit Dodika. Američan nepochodil. Prezident Dodik podivuhodným způsobem dlouhodobě odolává nenávisti natovských a evropskounujních center. V prvním prohlášení po zvolení členem prezidia konfederace řekl, že udělá všechno proto, aby koloniální statut Republiky Srpska skončil.
    V BaH i v jednotlivých republikách má představitel jmenovaný OSN pravomoci protektora, může měnit zákony republik, může odvolat jakéhokoliv funkcionáře, včetně prezidenta. Vesměs tyto praktiky západních protektorů míří proti Srbům, a konečně kvůli ponižujícímu dohledu nad tímto etnikem celá komedie nefunkční bosenské konfederace. Nepopiratelný vůdce bosenských Srbů je přímo nestravitelnou kostí v hrdle Evropské unie a NATO. Dělají všechno pro jeho likvidaci, Dodik zatím žije! Důvod? Prezident nevidí budoucnost bosenských (a srbských) Srbů ani v NATO, ani v Evropské unii, ale ve spolupráci s Euroasijským společenstvím a Ruskem.
        Evropská unie a Washington dlouhodobě omílají fráze o míru v Bosně, karty svého míru rozdělili dávno: Srbové jsou váleční paliči a osnovatelé genocidy, muslimové jsou skutečnými etnickými obyvateli Bosny, kterým všichni musí pomáhat, aby úspěšně zlikvidovali ty první. Muslimové jsou zralí pro Evropskou unii a NATO, když povládnou v celé Bosně, pak se se zavřením očí strpí, aby tam vstoupili i Srbové. Problémem je, že podle Daytonských dohod si v Republika Srpska vládnou Srbové a do žádných natovských a evropskounijních rájů nechtějí vstupovat.
      Manipulační metody Evropské unie, předání pravomocí sarajevskému centru, kde muslimové s chorvatskou pomocí mají většinu, zatím moc neuspěly, I když loni se jim podařilo proti duchu Daytonských dohod, zmocnit se velení policie a armády i na území RS. V BaH je vysoká nezaměstnanost, nízký HDP, ekonomické parametry, přes subvence sypané Sarajevu, jsou výrazně lepší v RS než ve zbytku země, přitom Bosna patřila v bývalé Jugoslávii k nejprůmyslovější části země. Americko-evropskounijní protektorát bosenský průmysl srazil na kolena, funkční zbytek průmyslu (celková průmyslová produkce klesla o 85%) ovládli západní „investoři“.
       Dodik není nadějí pouze pro bosenské Srby, ale kupodivu i pro Chorvaty, kteří se před pětadvaceti lety ze strachu před obnovenou Jugoslávií, spojili proti Srbům s bosenskými muslimy a tvoří druhou statutární část BaH zv. Federace Bosna a Herzegovina, kde jednoznačně dominují muslimové. Usilování Chorvatů o nezávislost nebo vytvoření chorvatského subjektu v BaH není politicky korektní a nemá u protektorů šanci. 
       Bosenští muslimové jsou oblíbeným západním motivem, islamizace regionu nikomu nepřipadne nenormální, tisíce bosňáků bojovníků v islámském státě je taky normální. Mnohoženství a obřízky dívek jsou ve fantazii evropskounijních ideologů taky normální.
      Západní manipulátoři uměle rozdělili Republiku Srpska na dva nesouvisející územní celky, oblast kolem města Brcko, spojující srbské oblasti, se stala mezinárodní enklávou. V Bruselu se vedou nekonečná jednání o tzv. zefektivnění administrativy země, což je dost primitivní trik, efektivita není zrovna v Bruselu doma, myslí tím převedení pravomocí Republiky Srpska na sarajevské muslimské centrum. To je v očích evropskounijních ideologů efektivní.
      Srbští předáci v Banja Luce (hlavním městě RS), nejspíš inspirovaní deníkem Dostojevského, který píše, že ruské pravoslaví má nejblíž k srbskému a Rusové budou vždy ochotni  za Srby i umírat, se obrátili k Rusku a to odpovědělo velkorysým způsobem. 75% zahraničního obchodu RS se realizuje s ruskou federací. V školách RS se dokonce vyučuje ruština, prezident Ruska je v RS nejpopulárnějším státníkem. V Banja Luce se staví velký chrám na počest kanonizovaného ruského imperátora Nikolaje II.  
      Ve světle těchto skutečností, kdy Dodik je považován za architekta politiky RS, je jasné, jak silná musí být západní nenávist vůči tomuto politikovi. Dodik v prvních prohlášeních po zvolení za člena celostátního prezidia prohlásil, že bude usilovat o zrušení funkce mezinárodního protektora. Bude akcentovat neutralitu země, neúčast ve vojenských blocích. Je paradoxní, že neúčast v blocích byla v Evropě vždycky chápána jako něco posvátného, nadřazeného vojenským strukturám, dnes po ČT mediálních a politických (top-starostové-lidovci-socani-odésáci)  masážích se za normální považuje účast v NATO.
       Dodik slíbil, že vstup do EU bude vetovat, jeho poradcem bude režisér Emir Kusturica, Krym je součástí Ruska a zruší se sankce zakazující vstup do Bosny ruskému spisovateli Prilepinovi. Na některých srbských serverech se objevily informace, že spec-služby západních států poslaly do RS padesát specialistů, pro počátek fond 40 milionů dolarů, budou se zabývat problémem zv. „Dodik“. Bůh tě ochraňuj prezidente. Na pražské lékařské fakultě jsou pamětníci studií jednoho významného bosenského Srba, i když vypadal něžně, říkali mu medvěd. Nikoho se nebál. To je větší kvalita než deset natovských divizí, evidentně Dodik je z rodu  medvědů.     

Žádné komentáře: