pátek 5. října 2018

steve bannon

Steve Bannon předevčírem

Bannonovy první kroky po Evropě znejistily mainstream, že by zrovna tento Američan, z kterého by nejraději udělali primitiva, mohl ovlivnit evropské politikum. Máme tady tolik expertů. Ale je to tak, jeho vystoupení v Itálii (i jinde) provází velký mediální ohlas.  Střízlivý, jednoduchý a racionální styl Američana, bez emocí a urážek. Diskurs směrem k budoucnosti, ale vždy podmíněn minulostí. Je to absurdní, Američan musí připomínat Evropanům, že mají též minulost. 
       Evropskounijní mainstreamoví politici mají hlavní téma v „ušlechtilosti“ Merkelové a podobných a ve velké budoucnosti islámských imigrantů v našich zemích, plus něco pro oko, pár dalších rádoby politických nadstaveb, jako je rozšíření parkoviště v Mainz nebo v Praze a menší daň pro byznys. Hlavním bodem evropskounijní politiky jsou otevřené brány masové imigrace, pokud to někdo z politiků od starostů,  křesťanů a socdemáků aj. neví, je naivní a nevolit tyto elementy na všech úrovních je imperativem přímo čistého rozumu.
      Steve Bannon se domnívá, že čelíme, a jak tomu bylo vždy v historii, civilizačnímu střetu, na prvním místě s islámským světem. Považuje za absolutně nezbytné otevřít se Putinovi a Rusku a zahrnout je do západního světa. Bannon vidí úhlavního nepřítele ve dvou frontách: Davos a jeho ideologie globálního světa nesená antilidovou elitou a na druhém místě Euroasii ztělesňované Čínou, Tureckem a Íránem (bez Ruska). Západní civilizaci asociuje s „Římem, Aténami, Jeruzalémem“ a otázkou, jak přepsat antickou evropskou minulost do postmoderny.
       Mladý italský žurnalista  Sebastian Saputo několik hodin s Bannonem diskutoval, na svém blogu píše, že podle Bannona se dnes nejedná o střet mezi lidem a elitou, ale stojíme před nahrazením elit, jedna duchovní epocha, nazvěme ji open society, s celým magmatem z toho plynoucích idejí a osob, nevědomé politické narace, které jsou spontánní a bez chápání  podstaty, bude nahrazena novou. Jiná duchovní epocha nastupuje, protože je nezbytná.
      Bannon a Modrikamen z belgické lidové strany založili hnutí „The Movement“, s cílem federovat evropská národní hnutí a nasměrovat novým směrem Evropskou unii. Odmítnutí projektu politické a ekonomické integrace, jak se pokouší současný Brusel, odmítnutí zbezvýznamnění členských zemí EU, jejich proměny v nevýznamné provincie evropskounijního centra. Bannonovým konceptem je federace nezávislých, suverénních států  s vlastními hranicemi oproti globalistickým projektům Merkelové a Macrona.
       Bannon moc nesympatizuje se současným Vatikánem: „Minulý týden organizovala církev konferenci, kde dospěli k závěru, že největším zlem světa je nacionalismus a populismus, je vidět jak jsou vzdáleni od reality. Papež první co udělal na Litvě, atakoval populismus a nacionalismus, prohlásil, že je to absolutní zlo. Lidé, kteří chtějí prohlubovat hodnoty  občanské participace, suverenitu svého státu, určitě neznamenají největší zlo této planety. Papež bez mrknutí oka podepsal s čínským režimem kontrakt, kterým prodal sedm milionů katolíků podzemní církve. Papež je sice neomylný v doktrinálních záležitostech, ale extrémně omylný v politice. Mýlí se v zahraniční politice. Řekl, že Evropa vymírá a musí se zalidnit imigranty, plete se, Evropa se musí zalidnit Evropany, musí se vylepšit ekonomická situace mladých a podporovat rodiny s dětmi.
     Vyjádření papeže, že populistické strany jsou absolutním zlem, v zemi, kde před pár měsíci tyto strany vyhrály volby, je velmi pozoruhodné, právě od tohoto experimentujícího pontifika prázdných kostelů. Papež jako všichni jezuité je ovlivněn frankfurtským marxismem, Marx prohrál na ekonomické frontě, ale vyhrál kulturu, tj. radikální odmítnutí křesťanských hodnot judaistické provenience. Jezuité jsou nakaženi touto kulturou a oprášili koncept teologie osvobození, kterým se v mládí Bergoglio infikoval. Na jeho obranu lze říct, že zažil nejhorší z možných kapitalismů - argentinský.
      Papež by udělal lépe, kdyby se zabýval finanční krizí, která brzy v církvi vypukne v důsledku pedofilních skandálů: církev v Bostonu má zaplatit půldruhé miliardy dolarů, podobně v Los Angeles a Pensylvánii, měl by se zabývat užitečnějšími záležitostmi než skandalizováním demokraticky zvolené italské vlády“.   
    


Žádné komentáře: