neděle 29. července 2018

stauffenberg valkyra atentat

Baron Stauffenberg a popletená Merkelová

Historie německých důstojníků, kteří chtěli zabít Hitlera, je všeobecně známá. Dodnes z těchto lidí dýchá neobyčejná síla a samotná postava plukovníka Stauffenberga člověka rozechví. Ta odvaha. Ta velikost. Chtěl zbavit Evropu absolutního zla, chtěl aspoň částečně očistit skvrnu, kterou nacistické zlo poskvrnilo německý národ. Chtěl ukázat, že německý národ je stejně normální jako ty ostatní. Konečně i Tom Cruise ve filmové roli plukovníka Stauffenberga přesvědčivě ukázal oč důstojníkům v operaci Valkýra šlo. Zabít Hitlera a zachránit Německo před úplnou propastí.
      O Merkelové je známo, že moc nečte a též je známo, že fyzikální laborantky o dějinách nic moc nevědí.  20. července svolala Merkelová tiskovou konferenci a na úvod oznámila, že baron Stauffenberg měl evropskou jednotu na mysli, když organizoval operaci Valkýra, a proto je 20. červenec v německých a evropských dějinách tak významným dnem. Šlo de facto o Evropskou unii, za níž se nechal zabít. Na pražské psychiatrii mají statného muže, který tvrdí, že je generálem jihoafrické tajné služby a právě on dovedl Mandelu k moci. Lékaři říkají, že působí tak přesvědčivě a logicky, že často i oni jsou na pochybách a z toho důvodu má trochu příjemnější režim. Co kdyby? Možná se nějaké příští výročí Evropané dozví, že i Hitler měl na mysli Evropskou unii, ale chudák to musel tajit.
     Merkelová  na tiskové konferenci vymyslela podivnou úměru: Mnozí lidé položili život za Evropu, za společnou Evropu a my (ona s Junckerem) pokračujeme v jejich stopách. Plukovníkova poslední slova před popravčí četou  „Ať žije svaté Německo“. O Evropské unii ve vteřině pravdy nemluvil.
      Miliony padlých za Evropu, to štimuje, miliony vojáků wehrmachtu položily život za sjednocenou Evropu pod říšským vedením, drtivá většina Evropanů, spolu se Stauffenbergem, dává přednost jinému typu Evropy a jiné primární hodnotě - svobodě a svobodné Evropě. Merkelová přivedla do Evropy miliony bojovníků za islámskou Evropu, vědomě porušila mezinárodní a národní právo, důstojníci 20. července 1944 položili životy za právo, proti zlovolné hitlerovské moci nerespektující jakékoliv právo. Položili život v boji proti nedemokratickému panství a Merkelová v historické hře není na jejich straně, i když to tvrdí, ale na té druhé.
   


Žádné komentáře: