pondělí 29. ledna 2018

cottbus ceska televize

Televizní vuju dostal přes hubu a na Cottbus zapomněli..

Obrovské téma v ČT v neděli, demokracie v troskách a novináři (od nich) v ohrožení života. Převzala i superušlechtilá BBC. Sociologičtí balíci z fakult hořekují a prý se to musí dovézt policejně až do konce. Konečně činovník, který zavíral vrata do chambre separée a duchapřítomně jednal, se mohl domnívat, že chlap z TV má na zádech nebezpečnou zbraň a pohotově ji strhl k zemi a na čas útočníka zneškodnil.
     Případu se ujali reportéři bez hranic, má to u nás být horší než v Senegalu. Připomnělo mi to případ z roku 1963, šéfredaktor Nového života jižní Moravy a člen okresního byra, při pokusu o fotografování oslav hokejového vítězství vesnického týmu, skutečně dostal přes hubu a též začalo policejní vyšetřování a otřásal se v základech i kostel. Okamžitě jednal nadfunkcionář ze sousední dědiny, který vysvětlil bůhví komu, že oslava je oslava a kdo se tam blbě nachomejtne, má smůlu. Vyšetřování skončilo a Nový život dal též pokoj. Doba pokročila a evropskounijní média o tom budou ještě nějakou dobu blábolit.
     Česká televize i BBC se koncentrují na informační smetí a o podstatných informacích se toho moc nedovíme. Cottbus. Stotisícové město v Brandenburgu, největší město v Lužici, dva tisíce let historie. Kouzelné staré město, zachovalé hradby, barokní paláce, kdysi i cíl víkendových výletů z Česka.
    Sto tisíc obyvatel, osm tisíc imigrantů, z toho čtyři tisíce nově příchozích, převážně Syřanů. Ve městě si vedou jako dobyvatelé. Obtěžují Němky a Němce  ohrožují, nebo přímo útočí – jsou v tom velmi efektivní, mají nože. Situace se vymkla kontrole, navíc socani u vlády v Brandenburgu straní nožům. V moderním nákupním centru na Karl-Liebknecht je 85 obchodů a restaurantů - Blechenovo centrum, po slavném malíři krajin Carlu Blechenovi - řádí zde již dlouhé týdny syrští mufls: nezletilí, ale i třicetiletí, kteří se za ně vydávají. Obyvatelům celého Brandenburgu již došla trpělivost.
    Loni zavraždil 17letý Syřan 82letou ženu. Plastiková taška přes hlavu a udušena. Pachateli je 17 let. Zatím bez trestu. V pátek 12. ledna, tři Syřani (14, 15, 17) napadli mladý pár, mladý Syřan vytáhl nůž a muže hodlal zneškodnit terminálním způsobem. Naštěstí stará lékárnice z nedaleké apatyky přivolala policejní pohotovost. Starosta Cottbusu prohlásil, že rodiny útočníků musí být z města odsunuty. Samozřejmě k tomu nikdy nedojde.
    V sobotu 17. ledna napadli dva Syřané (15, 16) na městské promenádě 16letého gymnasistu, jeden ze Syřanů vrhl mladého Němce na stojící tramvaj, pak vytáhl nůž a řízl ho do  pravé části obličeje, rána šla až ke krku, poranil mu též ruku a rameno. Mladý Němec se zachránil až v nákupním centru, kde se zhroutil. Muž z ochrany obchodního centra: „Slyšel jsem křik, pak jsem viděl krvavou stopu, a šel jsem po ní.“ Druhý den je policie dostihla. Syřan již před tím několikrát ohrožoval nožem ve škole učitele i žáky. Bez postihu.
    Mladý Norman vysvětluje novináři JungeFreiheit: je to jednoduché, kde je zadarmo WiFi, tam sedí spousty imigrantů, každý z nich má smartphone. I když domovy pro imigranty stojí na okraji města, už dávno ovládli městské centrum. 
     V Cottbusu založili již roku 2015 spolek „Vlast a budoucnost“, který organizuje protesty proti státní zvůli. Minulou sobotu demonstrace s mottem: „Braňme veřejný městský prostor.“ Desítky policejních vozů a blokování pochodu. Z náhodně jedoucího požárního vozidla se ozvalo „Haló patrioti“, osádka požárního vozu už přišla o místo. Reportování v Bildu: „Neonacistická provokace a protiimigrační násilí“ 
     Loni se dvakrát pokusilo vedení města vynutit stop stav přijímání imigrantů, levičácká vláda v Brandenburgu to vždy odmítla. Pro imigranty platila povinnost domovské adresy, což částečně regulovalo počty imigrantů na lokální úrovni, vládnoucí socani to zrušili.

1 komentář:

Anonymní řekl(a)...

Cottbus?
Vlastenci - Chotěbuz
Chotěbuz (německy Cottbus, dolnolužickou srbštinou Chóśebuz) je město v Německu (v historické Dolní Lužici), ve spolkové zemi Braniborsko, které leží na řece Sprévě přibližně 100 kilometrů jihovýchodně od Berlína. S více než sto tisíci obyvateli je to druhé nejlidnatější město Braniborska po Postupimi. Je dnes kulturním centrem dolnolužických Srbů. Nachází se zde také Srbské muzeum (dolnolužickosrbsky Serbski muzej, německy Wendisches Museum). (Wikipedia)