úterý 19. prosince 2017

socialni demo


První výhrůžky

Po pár hodinách inaugurace rakouské středopravicové vlády a první výhrůžky. Od těch, kteří prohráli a od jejich spojenců, kteří se pomalu stávají špatnou evropskou minulostí. Sociální demokrati v Evropském parlamentu vyhrožují Rakušanům sankcemi. 
   Frakční šéf sociálnědemokratické frakce v EU Gianni Pittella: „Jsme hluboce dotčeni pravicovou extrémní vládou v Rakousku. Bude to mít nebezpečné konsekvence, je to skok do tmy a do tmavých hodin naší historie.“  Socani budou ostřížím okem sledovat počínání rakouské vlády, bojí se o evropské principy a normy. Hlavní evropskou normou v jejich pojetí je easy life jejich funkcionářů, kompliců v médiích, nesčíslných levičáckých neziskovek atd. Asi se bojí oprávněně, jejich život v Rakousku nebude už tak easy.
   Dalším kritikem je Al-Hussein, komisař OSN pro lidská práva. Jordánec se bojí, že nová vláda bude šířit strach. Pokud má na mysli strach zločinců jeho etnické skupiny z tvrdé ruky rakouského zákona, pak se neplete. Rezort vnitra mají v rukách svobodní. Po zločinu půjdou tvrdě.  V Rakousku samotném dál mají strach radikální levičáci a zelené neziskovky. V tomto případě, trocha poezie a strachu o koryta je nezabije.

Žádné komentáře: