středa 22. listopadu 2017

brexit reuters

BREXIT podle Reuters včera ráno

Na rozdíl od prolhaných evropskounijních mainstreamových médií, agentura REUTERS asi nelže, má pověst objektivního etalonu v informování světa.  Britský průmysl zaregistroval v listopadu nejvíc objednávek za posledních třicet let, a jak se zdá, pokles libry sterlingů po Brexitu přinesl britskému průmyslu požehnání. Měsíční index konfederace zaměstnavatelů v průmyslu CBI (a většinu byznysmenů zajímá z novin pouze tento údaj, a pak jdou na sport), v listopadu narostl o 17%. Index CBI měří relativní výši zakázek v průmyslu.
   Od roku 1988 je to nejvyšší hodnota. Něco úplně opačného, než co se snaží vsugerovat naivní evropské populaci evropskounijní ideologové a jejich hlásné trouby v satelitních zemích. Překvapilo to i znalé ekonomy, kteří anticipovali 3% nárůst zakázek. Zakázky exportního charakteru též narostly, na nejvyšší úroveň od roku 1995.
    Experti  Anglické národní banky soudí, že export zpracovatelského průmyslu může kompenzovat výpadek ve výdajích domácností, který způsobila importovaná inflace, jako důsledek slabší libry. Britské podniky rovněž profitují z mírné hospodářské obnovy v eurozóně a jinde ve světě.
    Britský průmysl zaznamenává solidní nárůst výkonnosti a bezproblémově pokrývá nárůst zakázek. Produkce akceleruje a exportní zakázky jsou vyšší než kdykoliv za posledních dvacet let, vyjádřila se Anna Leach, funkcionářka zaměstnavatelské konfederace. Jistá nejistota panuje v investicích a v nákladech.

Žádné komentáře: