středa 18. října 2017

szydlo beata macron

Rekordní popularita a stačilo jenom nekrást

Polská spojená pravice - spojenectví PiS a  některých malých stran - v sondážích vykazuje neuvěřitelně vysoký skór, hlasovalo by pro ni 47% lidí. Víc než ve volbách 2015 a stačilo by to k parlamentí většině v Sejmu.  Pokud by někdo vycházel z psaní politickokorektních evropskounijních plátků, mohl by se domnívat, že polská pravice je před koncem svého vládnutí a hrozí výbuch občanské nespokojenosti. Vysoké procento potenciálních voličů pro národní pravici je šokem pro bruselské mocipány a polskou levicově liberální opozici.
    Civilní platforma (PO)  bruselského kašpara Tuska by ve volbách dostala 16%, levicová liberální opozice Nowoczesna (Moderní), která si říká totální opozice a která se snaží destabilizovat vládu Beaty Szydło pouličními demonstracemi a protipolskými intrikami v Bruselu, by byla voliči odměněna 6%. Pravicoví Národní konzervativci Kikiz by dostali 8%.
    Evidentně polští voliči nesdílí názory Merkelové, Macrona, Junckera atd. na polskou současnou politiku. Macron, jehož (ne)schopnost Francouzi rychle rozšifrovali, se v Bulharsku na státní návštěvě vyjádřil, že Poláci by si zasloužili lepší vládu. Beata Szydlo francouzskému chudákovi poradila, aby srovnal francouzské ekonomické parametry s polskými a stejně tak úroveň bezpečnosti občanů obou zemí.   
    Tvrdý a zcela legitimní postoj polské vlády proti bruselskému imigračnímu diktátu je určitě jedním z důvodů popularity vlády. Ilegální imigranti, kteří se s požehnáním bruselského centra vyloďují v Itálii nebo v Řecku, nemají v Polsku místo.
   Nejen protiinvazní politika přispívá k popularitě vlády PiS, určitě též ekonomické parametry, reindustrializace státu a sociální pro-rodinná politika. Statistika mluví jednoznačně: dvě třetiny nových pracovních míst, které generoval průmysl v Evropské unii letošní rok, jsou polské. Nízká nezaměstnanost a stoupající příjmy státu v důsledku důsledného boje s daňovými úniky. Umožňuje to velkorysou sociální politiku a udržení rozpočtového deficitu pod 3% úrovní. Deficit byl snížen oproti rokům levicově liberálního vládnutí.
    Premiérka Szydlo se vyjádřila k parlamentnímu vyšetřování bývalých afér Donalda Tuska a jeho prounijních polských spojenců: „Stačilo nekrást.“ A to je úhelný kámen celé levicově-liberténsko-liberální opozice. Nejen v Polsku, ale i v ostatních zemích Unie a bruselských komnatách.


Žádné komentáře: