pondělí 31. července 2017

sankce rusko

Sankce

Obě komory amerického kongresu podivnou stalinskou většinou schválily minulý týden další sankce proti Rusku, dají se spíš chápat jako monopolní opatření americké energetické lobby. Případné prezidentské veto bude v Kongresu snadno přehlasováno.
   Rusko až do včerejška neodpovědělo na prosincové Obamovy sankce. Prezident Putin dal Americe šanci Obamovy sankce poslat tam, kam patří, totiž k čertu, nestalo se tak a Rusko zvolilo zcela reciproční parametry - americká ambasáda sníží stavy o 765 zaměstnanců, na úroveň ruské ve Washingtonu a vyklidí skladové prostory mimo budovu ambasády a stejně tak rekreační vily na pobřeží Bílého moře. Totéž co se stalo v USA.
    Bývalý americký velvyslanec v Moskvě a podobně též State Department prohlásili, že je to nespravedlivé. Podivná logika. Oni knokaut pod pás a oběť se provinila. Nezřízená žravost dokáže i mozek zatemnit.
   Sankce kvůli východní Ukrajině, kde kyjevský režim nechává podle ostřelovat autonomní oblasti. Vměšování Ruska do amerických voleb -  Američanům vměšování až nehorázný diktát všude ve světě povoleno. Referendum na Krymu taky vadí. Konečně na referendum o odtržení Kalifornie od Mexika se čeká sto padesát let. A třeba spravedlivé referendum o změně úředního jazyka v jižních státech USA. Španělština je poetičtější. 
    Prezident Putin: „Sankce proti Rusku jsou z pohledu mezinárodního práva zcela nezákonné. Neočekávám zlepšení vzájemných vztahů v brzké době. Čekali jsem dost dlouho a doufali, že se situace zlepší.“  
    Zajímavější než novinové články jsou komentáře čtenářů k danému tématu v USA a v Německu:
Wes (Breitbart). Rusko je naší poslední šancí jak porazit muslimský svět. Kongres mezi nás postavil stěnu, smrdí to infiltrací muslimského bratrstva.
Billy Boy (Breit.). Sankce schválené v Kongresu ukazují jak podlý celý Kongres je. Nejsou žádné přesvědčivé důkazy o ruském vměšování do voleb.
Freedomring17. Špatná politika. Ty dvě mocnosti by ve světě mohly mnohé dokázat.
Sadhu (ET). O 765 amerických agentů v Rusku méně. Do voleb 2018 se aspoň nebudou vměšovat.
Versage (ET). Co vlastně Rusku vyčítají? Velkou většinou rozhodnuté referendum na Krymu, úplně v souladu s právem na sebeurčení. Krym patří tam, kam historicky vždy patřil – Rusku. Na Ukrajině tenkrát s pomocí Merkelové iniciovali puč a zbavili moci legálního prezidenta.  

   

Žádné komentáře: