pondělí 24. července 2017

macron popularita krach

Krach televizních bublin..

Macronova popularita ve francouzské populaci spadla o 10% během měsíce.  54% Francouzů je spokojeno, před měsícem to bylo 64%. Podobně je na tom jeho ministerský předseda Edouard Philippe. Z 54% spokojených se 47% vyjádřuje jako spíše spokojeni (54% v červnu). Počet nespokojených za měsíc narostl z 35% na 43%. Třem procentům dotazovaných je to zcela lhostejné.
   Asi se na poklesu sympatií pro prezidenta podílí otevřený konflikt mezi ním a generálním štábem. Nakonec si Francouzi uvědomili, že cennějším pro zemi je náčelník generálního štábu de Villiers, prošlý bojem, než televizní nafintěná bublina Macron.
   Macron svedl v předvolební kampani důchodce, kterým pomocí televizí nalhal, že pokud zvítězí le Penová, přijdou o úspory. Nezvítězila, ale oni přichází o úspory už nyní.  Zvedl CSG (odvody do systému sociálního zabezpečení) a přitvrdí se zákoník práce. V sobotu oznámili, že se sníží příspěvek na bydlení chudým - ne imigrantům, ale Francouzům.
    Největší propad v popularitě hlavy státu zažila Francie za Chiraca v roce 1995,  i evidentně chabý Holland měl dva měsíce po volbách vyšší přízeň obyvatelstva (56%), Sarkozymu to dlouho vydrželo (66%).
Komentář čtenář(ky?)e il Parisien  dagameiro4huhvqcujkw0oc8o4oggc8osks8coks:
    Emane, neber si to tak, není to tak vážné. Jsme jenom perfidní Francouzi a notoricky známí nedostatkem důstojnosti. Já oso(bně) tě podporuji na 100% a to je to nejdůležitější. Jsi můj šampióón... 
     

Žádné komentáře: